6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Lenka Kočišová
Učiteľka MŠ
Lenka Kočišová
Nadčasové hodiny cerpanie

Chcela by som sa informovať ohľadom čerpania nadčasových hodín v materskej škole. Odpočítava sa z hodín priamej výchovnej činnosti s deťmi. Alebo z celkového týždenneho úväzku čiže aj nepriamej činnosti. Nám pani riaditeľka odpočítava pri čerpaní 1 dňa 7,20 hod..

Maria Pavlikova
Nadčasové hodiny čerpanie

Nariadenie práce nadčas a podmienky poskytovania platu za tieto hodiny a čerpanie náhradného voľna má každá škola upravené v mzdovom poriadku alebo v pracovnom poriadku. Ja ho nepoznám, takže sa nemôžem vyjadriť.

Lenka Kočišová
Nadčasové hodiny čerpanie

Pekný podvečer, ďakujem za odpoveď. V našom pracovnom poriadku je len všeobecne definované zhodné so všeobecným poriadkom dostupnosť aj na minedu, nič konkrétne ani v kolektívnej zmluve nemáme konkrétne definovanie. Len jedna hodina nadcasu sa rovná jednej hodine čerpania.

Maria Pavlikova
Nadčasové hodiny čerpanie

No veď to je to - bohužiaľ. Pracovný poriadok sa neskonkretizuje, lebo je to byrokracia, tí čo ho odsúhlasujú, ho ani neprečítajú a podpíšu a dajú voľnú ruku riaditeľovi. Dá sa odpočítať aj 7,20 hod., dá sa odpočítať aj priemerný počet hodín a dá sa odpočítať toľko hodín, koľko mala pani učiteľka odučiť. Preto sa to konkretizuje v pracovnom poriadku. Odpočet 7,20 hod je najmenej častý a asi aj najmenej spravodlivý.

Lenka Kočišová
Nadčasové hodiny cerpanie

Veľká vďaka už druhýkrát ste mi veľmi pomohla v mojich otázkach.