3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Lenka D.
Platové zaradenie

Dobrý deň prajem,chcela by som sa spýtať,do akej platovej triedy v Materskej škole budem zaradená ,mám strednú školu pedagogickú pre MŠ, 1.atestaciu pre MŠ, Bc. Pedagogika zamerané na vychovávateľstvo a chcela by som si dorobiť Mgr. Predškolská pedagogika v Banskej Bystrici. Bude mi ešte platiť 1.atestacia,ak som ju vykonávala iba so stredoškolskym vzdelaním ? Ďakujem veľmi pekne a prajem pekný deň.
A ešte otázka ohľadne atestácie,ak by mi teda nebola 1.atestacia uznaná ,mohla by som znova absolvovať 1.atestaciu pre MŠ s nasledujúcim vzdelaním - stredoškolské vzdelanie pre MŠ,Bc. Pedagogika zamerané na vychovávateľstvo a Mgr .Predškolská pedagogika ,uznali by mi na 1. Atestacii vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa? A dala by sa urobiť aj 2 atestácia? Ďakujem veľmi pekne a prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
Platové zaradenie

Vykonaná atestácia platí pre príslušný stupeň vzdelania a príslušnú kategóriu pedagogického zamestnanca. Ak absolvuje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, vykonaná atestácia nadväzujúca na ÚSO vzdelanie Vám platiť nebude. Môžete vykonať opäť prvú atestáciu a následne druhú atestáciu, ale započítajú Vám ju v súlade s § 30 ods. 1 a ods. 2 zákona č. 138/2019 Z. z. až po piatich rokoch od zaradenia do kariérového stupňa samostatná učiteľka po ukončení vysokoškolského vzdelania druhého stupňa. Takže ešte máte veľa času na jej vykonanie.

Lenka D.
Odbor Predškolská pedagogika

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď,mám ešte jednu otázku ohľadom Magisterského štúdia, ako som písala ,chcela by som si dorobiť Mgr. Predškolská pedagogika v Banskej Bystrici, aký máte názor na tento odbor,nakoľko som počula ,že iba Trnava poskytuje tento magisterský program s tým , že budem plne kvafikovana na 2.stupni vysokoškolského vzdelania v MŠ ,tým pádom budem zaradená do 7.platovej triedy.ale ako by to bolo v mojom prípade -Stredná škola pre MŠ,Bc. Pedagogika zamerana na vychovávateľstvo a ak by som skoncila práve tu Predškolskú pedagogiku v BB, bude platiť to isté platové zaradenie ? Aby som sa do toho nezamotala.Ďakujem ešte raz .S úctou a prianím pekného dňa Lenka