7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Vodnari
Zamestnanie na dohodu

Dobrý deň,

potrebovala by som poradiť. Ideme robiť súťaž. V porote budú občania z Európskej únie. Prosím Vás,

môžeme ich zamestnať na dohodu na nepravidelný príjem? Je potrebné, aby mali kvalifikáciu alebo ovládali

štátny jazyk? Ďakujem.

68janko
Kvalifikacia

Dobry den p.Pavlikova,
Obraciam sa na Vas s prosbou o vyjadrenie vo veci mojej kvalifikacie. Od p. riad. som dostala vyjadrenie, ze nie som kvalifikovana a na zaklade toho mi bude odobrata cinnost triedneho ucitela,ktoru nemozem vykonavat, nemozem podpisovat ziadny dokument,za mna sa bude podpisovat zastupkyna.Na ZUS ucim 6-ty rok, skoncila som konz. 6 rokov hru na akodeone a UMB v Banskej 1 a 2 stupen, ucitelstvo hud.umenia.V zus ucim hru na akordeone /16/a keyboarde /3/ziaci
Dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Za posúdenie plnenia kvalifikačných predpokladov zodpovedá v súlade s § 14 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. riaditeľ školy. Nie je mi celkom jasné Vaše vzdelanie, ktoré je dôležité a ktoré si musím domýšľať. "skoncila som konz. 6 rokov hru na akodeone " má to byť konzervatórium s absolutóriom a učíte hru na akordeóne, tak ste kvalifikovaná a vysokoškolské vzdelanie treba posúdiť presne podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, V. časť. Ak so stanoviskom riaditeľa nesúhlasíte, požiadajte o preskúmanie posúdenia podľa § 14 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. príslušný okresný úrad, odbor školstva v sídle kraja.

68janko
Triednictvo

Pani Pavlikova,
este by som chcela vediet to,ze do decembra 2019 som dostavala peniaze za cinnost triedneho ucitela, dovtedy som bola kvalifikovana a od januara mi nevyplacaju vo vyplatnej paske za triednictvo, pisomne som nic nepodpisovala, bolo mi to komunikovane len ustne. Chcem vediet len to, ci mam narok vo vyplate na sumu za triednictvo, a ci za mna moze podpisovat napr.vysvedcenie p. zastupkynadakujem za odpoved

Maria Pavlikova
Triednictvo

Riaditeľ školy má na začiatku školského roka vydať poverenie na činnosť triedneho učiteľa, spravidla na celý školský rok. Toto poverenie môže samozrejme aj odobrať. Ak máte poverenie na činnosť triedneho učiteľa, tak túto činnosť ste povinná vykonávať a poberať aj príplatok podľa § 13a ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Ak nemáte poverenie a nemáte vyplácaný príplatok za činnosť triedneho učiteľa, tak nemôžete ani podpisovať vysvedčenia. Príplatok za triednictvo je súčasťou funkčného platu uvedeného v oznámení a výške a zložení funkčného platu. Tento dokument je určujúci. Musíte komunikovať s riaditeľom a žiadať aj vysvetlenie aj usmernenie.

68janko
Triednictvo

Dobry den p. Pavlikova,
dnes som podpisala odvolanie z poverenia, ze nesplnam kvalifikacne predpoklady na vykonavanie funkcie ped.zam.specialistu-triedny ucitel., od 1.1.2020 zastavuje vyplacanie priplatku za cinnost triedneho ucitela.Do decembra 2019 som dostavala priplatok za triednictvo a od januara odobrala, ze nie som kvalifikovana. Co sa zmenilo od januara?
Dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
Triednictvo

Ja som Vám už odpovedala. Musíte komunikovať s pani riaditeľkou. Ak máte písomné vyjadrenie o posúdení Vašej kvalifikácie od pani riaditeľky v súlade s § 14 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. a Vy s týmto stanoviskom nesúhlasíte, obráťte sa na okresný úrad v sídle kraja podľa § 14 ods. 4 uvedeného zákona.