4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Natalliia
Preradenie

Dobrý deň chcem sa spýtať..keď ma zamestnanec MS pracovnu zmluvu uzatvorenú na neurčito. Bol prijímaný na pracovisko kde stále pracuje už 4,5 rokov môže ho riaditeľ prehodiť bez dôvodu na elokované pracovisko do vedľajšej dediny , keď s tým nesúhlasí pretože bol prijimany v danej MŠ? Ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
Preradenie

Pracovnú zmluvu podpisujú dve strany zamestnanec a zamestnávateľ. Rovnako aj dohodu o zmene pracovnej zmluvy, kde sa mení miesto výkonu práce. Dôležité je vedieť ako má uvedené miesto výkonu práce v pracovnej zmluve. Ak zamestnanec nesúhlasí so zmenou obsahu pracovnej zmluvy, môže to byť dôvod na výpoveď. Z Vašej otázky nie sú žiadne podstatné náležitosti zrejmé.

Natalliia
Preradenie

Zamestnanec má miesto výkonu práce uvedenú danú materskú školu v ktorej stále pracuje..nemá v nej uvedené elokované pracovisko vo vedľajšej dedine .
Ďakujem za kazdu odpoveď s pozdravom

Maria Pavlikova
Preradenie

Z Vášho pohľadu riaditeľ plánuje zmeniť miesto výkonu práce bez dôvodu. Ja to neviem ani nemám ako ani nie som kompetentná posúdiť. Preradenie na inú prácu rieši § 55 Zákonníka práce. Podľa ods. 4 § 55 ZP zamestnávateľ môže preradiť zamestnanca na určitú dobu aj bez jeho súhlasu. Váš argument, že 4,5 roka pracujete v jednej škole a že máte pracovnú zmluvu uzatvorenú na neurčitý čas, nemá žiadne opodstatnenie. V podstate platí aj moja predchádzajúca odpoveď.