4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Erika 22
Erika 22

Dobrý deň, chcem sa informovať o zaradení do triedy.Mám vyštudovanú strednú odbornú školu dopravy a služieb a ll.stupeň VŠ ekonómie a manažmentu vo verejnej správe.Idem učiť do MŠ, prináleži mi zaradenie do 6.triedy ako nekvalifikovaný pedagogický zamestnanec s VŠ vzdelaním? A idem si urobiť pedagogicke minimum pre učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo.Po skončeni štúdia,budem patriť do ktorej triedy?a budem si môcť ešte dorobiť aj atestáciu s mojou VŠ?Ďakujem pekne za Vašu odpoveď.

Maria Pavlikova
Erika 22

Ste nekvalifikovaná učiteľka materskej školy. Neviem aké minimum máte na mysli, tak neviem určiť Vaše zaradenie do kariérového stupňa po jeho ukončení. Zatiaľ Vám patrí zaradenie do 6. platovej triedy ako začínajúcej učiteľke. Ak vykonáte prvú atestáciu nadväzujúcu na Vaše vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, pre učiteľstvo v materskej škole to nemá žiadny význam ani postup.

Erika 22
Erika22

Mam na mysli 2 rocne pomaturitne študium na sukromnej strednej pedagogickej skole v odobre uciteľstvo pre materské školy a vychovavateľstvo. Po uspešnom ukoncení studia s maturitou budem potom do ktorej triedy patriť?a takze atestacia v mojom pripade ani po ukonceni 2 rocneho studia by nemal ziadny vyznam a ani postup?

Maria Pavlikova
Erika 22

Po absolvovaní pomaturitného štúdia učiteľstva pre materské školy, budete kvalifikovaná učiteľka materskej školy na úrovni úplného stredného odborného vzdelania, čomu zodpovedá zaradenie do 5. platovej triedy. S ohľadom na vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, ktoré je iné ako požadované vyhláškou MŠVVaŠ R č. 1/2020 Z. z. , budete aj naďalej zaradená v 6. platovej triede. Môžete sa však ďalej profesijne vzdelávať. Ak vykonáte atestáciu nadväzujúcu na pomaturitné vzdelanie, budete rovnako zaradená v 6. platovej triede. Stojí preto za úvahu, akým spôsobom si budete zvyšovať kvalifikáciu.