5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
M. Rákovská
Funkčné vzdelávanie

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s otázkou, či do výberového konania na funkciu riaditeľa MŠ, musia mať noví uchádzači od januára 2023 ukončený základný modul funkčného vzdelania? Ďakujem a prajem príjemný adventný čas.

Maria Pavlikova
Funkčné vzdelávanie

Podľa mojich vedomostí a spôsobu čítania zákonov, v súčasnosti platí § 90d ods. 7 zákona č. 138/201 Z. z., kde po prečítaní zistite, že funkčné vzdelávanie ani základný modul funkčného vzdelávania nemusíte mať pred nástupom do funkcie riaditeľa absolvované. V záujme veci, spýtajte sa aj u zriaďovateľa, aby nedošlo k nedorozumeniu.

M. Rákovská
Funkčné vzdelávanie

Veľmi pekne ďakujem, mýli ma § 89 ods. 5 zákona č. 138/2019 Z. z. ,poprosím o vysvetlenie. Ďakujem, určite Vaša odpoveď ma potešila.

Maria Pavlikova
Funkčné vzdelávanie

Áno, preto som Vám odporučila obrátiť sa aj na zriaďovateľa. § 89 ods. 5 zákona č. 138/2019 Z. z. bol aktuálny v čase účinnosti nového zákona č. 138/2019 Z. z. t. j. od 1. 9. 2019 a riešil zmeny vo funkčnom vzdelávaní V praxi sa zistilo, že absolvovať funkčné vzdelávanie len tak, že niekedy budem kandidovať za riaditeľa je len teória a často sa nedá splniť ani základný modul. Preto od 1. 1. 2022 je nové prechodné ustanovenie účinné k 1. 1. 2022, a to § 90d, ktoré je v súčasnosti aktuálne. Viem, že niektorí zriaďovatelia uplatňujú § 89 ods. 5 zákona, ale ja to nezmením. Aj na stránke komory slovenských učiteľov je názor týkajúci sa funkčného vzdelávania totožný s mojim.

M. Rákovská
Funkčné vzdelávanie

Ďakujem za perfektný výklad. Prajem krásne vianočné sviatky.