2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Eva82047
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň p. Pavlíková,

chcela by som sa opýtať na kolegyňu, ktorá má ukončené inovačné vzdelávanie v 09/2021 a ďalšie inovačné vzdelávanie v 11/2021, ktoré absolvovala u predchádzajúceho zamestnávateľa, kde pracovala na pracovnej pozícií učiteľ 1-4 ročníka na ZŠ. Po ukončení pracovného pomeru bola na MD a rodičovskom príspevku. Od februára sme ju prijali na čiastočný úväzok popri rodičovskej na pracovnú pozíciu vychovávateľka.
Môže sa zamestnávateľ rozhodnúť, že za prácu, ktorú vykonáva na pracovnej pozícií vychovávateľka jej inovačné vzdelávanie nebude akceptovať?
Ak mala príplatky za inovačné vyplácané 1,5 roka a neskôr nastúpila na plný úväzok na inú pracovnú pozíciu, kde by sa jej inovačné vzdelávanie akceptovalo vyplácanie by pokračovalo na dobu 5,5 roka?
Ak by sme jej jedno inovačné vzdelávanie akceptovali pri jej skrátenom pracovnom úväzku by sme jej krátili inovačné vzdelávanie. Doba vyplácanie tohto inovačného by sa jej skrátila o dobu, ktorú jej budeme vyplácať?
Inovačné vzdelávanie - mapy - vyplácané 1,5 roka, u nás na skrát. úväzok 1 rok, ak by prešla na plný úväzok tak vyplácanie 4,5 roka.
Inovačné vzdelávanie -ClassFlow - vyplácané 1,5 roka, u nás na skrátený úväzok nie, ak by prešla na plný úväzok tak vyplácanie ešte 5,5 roka.

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň,
ja mám nemôžem odporučiť, ktoré inovačné vzdelávanie je vhodné vyplácať a ktoré nie, ak boli absolvované u predchádzajúceho zamestnávateľa. Môžem Vám iba napísať, že plný úväzok a skrátený úväzok nemajú na dĺžku vyplácania vplyv a že príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. sa vypláca po dobu siedmich rokov od ich priznania. Asi tak aj uvažujete, ale píšete to veľmi nejasne. Všetko je uvedené v citovanom paragrafe.