5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Ivča učiteľka
Monitorovanie učiteľov kamerovým systémom

Dobrý deň. Prosím vás, ako je to s monitorovaním učiteľov nielen v triedach a učebniach, ale aj v kabinetoch. Monitorované sú chodby, všetko. Žiaden súhlas s tým sme nepodpisovali. Zriaďovateľka sa tak na nás môže pozerať a odpočúvať, čo sa bavíme, aké máme osobné problémy. Necítime sa slobodne v práci, aj pri jedení v kabinete nikdy nevieme, kedy sa nás pozerajú s jej manželom. Kvôli tomu nemáme ani na pracovisku priateľské vzťahy, lebo máme strach sa baviť navzájom. Poraďte, nie je toto porušovanie a zasahovanie do gdpr. Ďakujem. Dá sa voči tomu brániť? Je to ponižujúce... Sa ani nemáte kde prezliecť, keď sa vám roztrhajú silónky. Lebo wc síce monitorované nie je, ale chodia tam žiaci.

Andrea Bobocka
Náhradné voľno

Dobrý deň, v rozvrhu mám voľnú hodinu. Vedenie školy rozhodlo pred Testovaním9 posilniť MAT aj SJL, takže mi v rámci voľnej hodiny dali odučiť SJL. Keď som sa spýtala, či budem mať za ňu náhradné voľno (financie nie sú) , bolo mi povedané, že som vtom čase na pracovisko, takže nie. Chcela by som Vás poprosiť, či mám na náhradné voľno nárok alebo nie. Ďakujem.

Maria Pavlikova
Náhradné voľno

Dobrý deň,
ak odpracujete hodinu nad svoj základný úväzok vzniká v súlade s § 7 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. automaticky hodina práce nadčas. Či Vám ju preplatia alebo poskytnú náhradné voľno, závisí od dohody, prípadne od toho, ako to máte upravené vo vnútornom mzdovom predpise. Nadčas v každom prípade vznikol.

Andrea Bobocka
Náhradné voľno

Ďakujem Vám za odpoveď a rady, ktoré nám poskytujete.

Szallerovaruzena
Odpoved

Áno, aj ja ďakujem za odpoveď a za pocit, že sa môžem na Vás obrátiť. Vdaka