4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
noemmy
Rozsirujuce studium

Dobry den,

prosim o radu. Je absolvovanie rozsirujuceho studia specialnej pedagogiky pre ucitelky materskej skoly naplnenim kvalifikacneho predpokladu aj pre pracu kvalifikovanej ucitelky v beznej ( nie specialnej) triede v skolke? Pytam sa preto, lebo pracujem ako nekvalifikovana ucitelka v MS. Mam vysokoskolske pedagogicke vzdelanie 2. stupna, ale so zameranim na 2. stupen ZŠ a SŠ. Vyhlaska uvadza na doplnenie kvalifikacie absolvovat rozsirujuce studium predskolskej pedagogiky. Nikde sa vsak také štúdium neponuka, neotvara, neviem, kde ho mam absolvovat. Nechcem ist na pomaturitne studium na strednu skolu, lebo je to nizsia platová trieda. Co mam teda robit, aby som bola kvalifikovana ucitelka pre MŠ na urovni vysokoskolskeho vzdelania? Dakujem za odpoved.

Maria Pavlikova
Rozsirujuce studium

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre učiteľku materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č.1, 1. diel, I. časť. Musíte absolvovať rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky, pretože nič iné ako potrebný kvalifikačný predpoklad tam uvedené nie je.

Mgr. Jana Petrášová
kvalifikačné predpoklady

Prajem dobrý deň!
Na vyberovom konani som uspela ako uchádzač na funkciu riaditeľky MŠ. Domnievam sa však, že došlo k pochybeniu. Mam vyštudovane učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ a špecialnu pedagogiku a 25 rokov praxe aj s prácou s deťmi v nultom ročníku /teraz pripravkari v MS/. Taktiež som niekoľko rokov pracovala ako špeciálny pedagóg v škôlke a v službe včasnej intervencie pre deti do 7 rokov. Nechcem mať v buducnosti problemy a myslim si, že by som si mala doplniť vzdelanie o rozširujuce študium predškolskej pedagogiky. Na žiadnej škole však taketo študium neponukaju. Stačilo by mi vyštudovať MBA školsky menežment alebo si urobiť maturitu na strednej pg škole? Alebo existuju aj dalšie odbory kde by som si mohla doplniť vzdelanie? Prosim Vas o radu.

Maria Pavlikova
kvalifikačné predpoklady

Dobrý deň,
prečo ste sa prihlásili do výberového konania na miesto riaditeľky materskej školy, keď sama konštatujete, že ste nekvalifikovaná. Ak absolvujete stredné odborné vzdelanie, napr. pomaturitné štúdium pre učiteľky materskej školy, budete kvalifikovaná. MBA školsky menežment nie je kvalifikačný predpoklad pre učiteľku - riaditeľku materskej školy.