4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Martina1975
Špeciálna pedagogika

Prosím o odpoveď, na pracovnej pozícii učiteľky materskej školy pre deti so špeciálno-výchovno vzdel. potrebami mame zamestnankyňu, ktorá už v r. 2016-2019 pracovala u nás ako učiteľka mš, potom odišla do inej organizácie, nastúpila k nám naspať od januára 2024. Pozerala som v jej spise, že u nás už odpracovala 3 roky. Zatiaľ nezačala študovať špeciálnu pedagogiku, ktorá je u nás potrebná. Keď jej uplynie lehota 4 rokov, ako bude jej platové zaradenie? Bude môcť byť triedna učiteľka, a či bude môcť mať príplatky za profesijný rozvoj?
Ma VŠ II. stupňa predškolská a elementárna pedagogika, je v 7. platovej triede.

Maria Pavlikova
Špeciálna pedagogika

Dobrý deň,
v prvom rade si musíme ujasniť, či v rokoch 2016 - 2019, keď u Vás pracovala. ste boli špeciálna materská škola a či jej začala plynúť lehota na splnenie kvalifikačného predpokladu - špeciálna pedagogika.

Martina1975
Doplnenie špeciálna pedagogika

V tých rokoch sme boli špeciálna škola, Lehota jej začala plynúť, nemala písomne danú podmienku doplniť si štúdium. Či sa do 4- ročnej lehoty zarátava doba keď bol PP na zastupovanie.

Maria Pavlikova
Doplnenie špeciálna pedagogika

Dobrý deň,
do doby štyroch rokov sa započítava celý čas. Žiadne prerušenia sa netolerujú. Takže lehota jej už uplynula. Má byť zaradená do 6. platovej triedy. Príplatok za profesijný rozvoj za rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky v súlade s § 64 ods. 2, písm. a), 1. bod zákona č. 138/2019 Z. z. jej nebude patriť.