7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
zustisovec
Adaptačné vzdelávanie pg.zamest. 2018/19

Dobrý deň, plánujeme adaptačné vzdelávanie u pedagóga v škols.roku 2018/19, ktorý ale avizuje ukončenie PP k 31.8.2018. Ako sa má k tomuto postaviť zamestnávateľ? Má začať s adaptačným vzdelávaním, alebo nie keďže vie o danej situácii? Pýtame sa aj kvôli finančným prostriedkom /príplatkom/, ktoré budeme vyplácať z rozpočtu začínajúcemu a uvádzajúcemu pedag.zamestnancovi. Vopred ďakujeme.

Maria Pavlikova
Adaptačné vzdelávanie pg.zamest. 2018/19

Adaptačné vzdelávanie ste povinní zabezpečiť, aj keby avizoval skončenie pracovného pomeru k 31. 8. 2019. Do skončenia pracovného pomeru ho ukončí. Finančné prostriedky máte pridelené na všetky nárokovateľné zložky funkčného platu.

Tatiana Bellova...
Ped.minimum

Dobry den chcem sa opytat mam vystudovanu VS socialna praca chcem si urobit pedagogicke minimum.mozem potom učiť na ZS ?dakujem

Jaruss
Chcem pracovať!

Dobrý deň pani Mária, pracujem ako pedagogický asistent v špeciálnej škole. Prišla som tam v januári 2018, na zastupovanie do triedy s autistami aj to mi tak bolo povedané na pohovore . Zmluvu som mala do konca júna. 2018. Ale asistentka, ktorú som zastupovala sa vrátila ku autistom a mne predĺžili zmluvu o rok a teda preložili do inej triedy.Zmluvu mám do konca júna 2019. A zase tá istá situácia. Opäť sa vracia asistentka po materskej do triedy ktorej som teraz. V zmluve nemám nič o zastupovaní a predĺžili mi ju 2krat. Ale hovoria že som na zastupovanie. Otázka znie:Ak sa vráti asistentka z materskej musí sa vrátiť na to isté miesto ku dotyčnému učiteľovi ? Alebo ju príjmu ale môže pracovať v inej triede? Ďalšia otázka: Neexistuje zákon aj pre tých čo pracujú na zastupovanie? S pozdravom Jarus

Maria Pavlikova
Chcem pracovať

Zákon existuje pre všetkých aj pre tých čo pracujú na zastupovanie. Nedá sa odpovedať, pretože nemám k dispozícii Vaše zmluvy. Porozprávajte sa s pani riaditeľkou, ona predsa vie, či Vás chce zamestnávať aj naďalej a na akú dobu. Asistentka, ktorá sa vráti z materskej dovolenky má nárok na miesto podľa pracovnej zmluvy. To nezáleží na mne a na mojom stanovisku.

Jaruss
Chcem pracovať!

Ďakujem pekne . A neviete aký je to zákon o zastupovaní, pretože ak pani riaditeľka nemá miesto tak mi dajú výpoveď.Otazka mala znieť , ti co sú na materskej majú prednosť a ti čo zastupujú končia?

Maria Pavlikova
Chcem pracovať

Ja Vám rozumiem, ale takéto pracovno-právne veci sa nemôžu riešiť na portáli. Pozrite si § 48 Zákonníka práce - tam je pracovný pomer na dobu určitú a § 157 Zákonníka práce. Bez ohľadu na to, všetko je v rukách riaditeľky, nemôžete žiadať, aby Vás zamestnala, ak sa Vaša predchodkyňa vráti. Nejde len o to, či máte Vy alebo ona nárok na miesto, riaditeľka rozhodne a je zodpovedná za to, koho si ponechá. Výpoveď Vám nedajú, pretože pracovný pomer na dobu určitú končí dohodnutým dňom bez toho, aby Vám dávali výpoveď. Toho si musíte byť vedomá.