Prosím vás chcela by som sa informovat ohľadom mojej pracovnej kompetencie. Vyštudovala som Hotelovú akadémiu potom na UMB bakalárske štúdium Učiteľstvo praktickej prípravy, rok aj pol som vyučovala a robila majsterku kuchárom na strednej škole obchodu a služieb v BB. Teraz študujem posledný ročník magisterské štúdium na VSEMVS V BA Odbor Ekonomika a manažment malých a stredných podnikov (personálny manažment). Mohla by som vyučovať na strednej škole aj ekonomiku a manažment a teoretické predmety technika obsluhy a technológiu prípravy pokrmov ? Ďakujem za radu
So, 01/04/2020 - 16:19
#1
Kvalifikacia
Po ukončení štúdia na VSEMVS V BA, musíte absolvovať doplňujúce pedagogické štúdium na tej istej škole a budete kvalifikovaná učiteľka na strednej škole na vyučovanie tých predmetov, z ktorých vykonáte štátne skúšky. Na vyučovanie predmetu technika obsluhy a technológia prípravy pokrmov musíte mať vzdelanie uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z., príloha č. 1, časť VIII., písm. A bod 41. Uvedená vyhláška je zrušená, ale kvalifikačné predpoklady na vyučovanie sa nemenia.