Aká bola konferencia ŠKOLA 2010/2011

29.11.2010
Personalistika

Dňa 10. novembra 2010 sa v Bratislave uskutočnila v poradí už 3. odborná konferencia nakladateľstva Raabe. Konferencia ŠKOLA 2010/2011 bola určená riaditeľom a vedeniu škôl.

Na konferencii sa zúčastnilo takmer 100 riaditeľov a vedúcich pracovníkov materských, základných, stredných a umeleckých škôl. Na úvod si zúčastnení vypočuli súčasný stav a plánované zmeny v zákone o pedagogických a odborných zamestnancoch č. 317/2009 Z. z. Po prednáške sa rozprúdila živá diskusia, ale aj kritické ohlasy, no odzneli aj mnohé otázky, na ktoré trpezlivo odpovedala pani Ing. Jarmila Belešová, riaditeľka personálneho odboru MŠVVaŠ SR.

Nasledovala prednáška Ing. Márii Pavlíkovej, vedúcej osobného úradu KŠÚ v Trenčíne, o špecifikách pracovného pomeru. Prítomných zástupcov škôl oboznámila s nevyhnutnými náležitosťami pracovných podmienok, ustanovení Zákonníka práce a s postupmi pri ukončení pracovného pomeru.

Účastníkov zaujímali aj kvalifikačné predpoklady pedagogických zamestnancov a otázkami neobišli ani odmeňovanie pedagogických, odborných a ostatných zamestnancov škôl. Odpovede hľadali spolu s pani Ing. Martou Mladou, vedúcou osobného úradu KŠÚ v Nitre. Obedná prestávka dala mnohým príležitosť na ďalšie diskusie a osobné otázky na prednášajúce, ako aj na spoznanie sa s ďalšími účastníkmi.

Na záver so svojou prednáškou o ročnom pláne kontrolnej činnosti vystúpila pani Mgr. Jarmila Braunová, námestníčka hlavnej školskej inšpektorky pre úsek inšpekčnej činnosti, ktorá okrem iného pomenovala aj najčastejšie nedostatky týchto plánov.

Cieľom konferencie bolo poskytnúť zamestnancom škôl komplexný pohľad na zákon č. 317/2009 Z. z. a taktiež priblížiť problematiku personalistiky, manažmentu a pedagogickej dokumentácie.

Podľa vyhodnotenia dotazníka o spokojnosti dal tento ročník konferencie väčšine účastníkov odpovede na ich otázky, ale sprostredkoval aj nové informácie. Všetky materiály dostali prímomní e-mailom a na nezodpovedané otázky odpovie pani Ing. Jarmila Belešová. Jej odpovede uverejníme vo fóre na www.skolskyportal.sk.

Ďakujeme za mnoho pozitívnych hodnotení na organizáciu tohto podujatia a tešíme sa na stretnutie na odbornej konferencii ŠKOLA 2011/2012.

Video z konferencie

 

 

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte

Výborne pripravená organizácia, aj zabezpečenie, problém som videla v pomerne nízkej účasti, zrejme na základe vyššej sumy. Prijala by som otázky a odpovede pani Belešovej, pokiaľ by to bolo možné.
Ferancová ZUŠ L. Mokrého Topoľčany

Vážená pani Ferancová,
sme veľmi radi, že sa Vám konferencia páčila. Čo sa týka odpovedí na otázky, ktoré boli vypovedané na konferencii, tie budú zverejnené v prvej polovici januára nového roku.

Ďakujeme za záujem a tešíme sa na ďalšie stretnutie. Možno Vás zaujme naša nová forma vzdelávania pre riaditeľov s prijateľnejšími poplatkami.
http://www.skolskyportal.sk/clanky/skolenia-pre-riaditelov-skol