Ministerstvo sa o kvalitu jedla nebojí

29.11.2019
Prevádzka školy

Pracovníci ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) ubezpečujú, že nie je dôvod na to, aby sa pre „obedy zadarmo“ znížila kvalita stravy pre žiakov.

Ministerstvo sa o kvalitu jedla nebojí

„Pri dodržiavaní všeobecne záväzných právnych predpisov pre oblasť školského stravovania a princípov efektívneho verejného obstarávania potravín pre školské stravovanie s najvyššou kvalitou potravín na výrobu jedál sa v zariadeniach školského stravovania zabezpečí kvalitné stravovanie detí a žiakov podľa najnovších výživových trendov s plnením výživových odporúčaním Ministerstva zdravotníctva SR,“ vyjadrili sa na odbore komunikácie a protokolu MŠVVaŠ.
Za kvalitu stravy v školských jedálňach aj za kontrolu dodržiavania zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov zodpovedá zriaďovateľ zariadenia školského stravovania a tiež odborníci na príslušnom okresnom úrade. Čo sa týka potravinovej kontroly, je to zodpovednosť príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Chcete si prečítať článok až do konca?

Nás si nemusíte predplácať, stačí sa prihlásiť a čítate ZADARMO!

Len prihlásení užívatelia môžu využívať všetky benefity Školského portálu:

  • denne aktualizované spravodajstvo z oblasti vzdelávania na Slovensku,
  • informácie o pripravovaných odborných konferenciách a bezplatných školeniach pre pedagógov,
  • kaleidoskop prírodných vied – tematicky zamerané aktivity na stiahnutie pre učiteľov ZŠ prírodovedných predmetov,
  • námety na edukačné aktivity na stiahnutie pre materské školy v súlade so ŠVP pre MŠ,
  • odborné články na špecifické témy od Ing. Jarmily Belešovej, odborníčky v oblasti personalistiky pre školy,
  • prehľady aktualizovaných správ pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení,
  • ukážkové testy na stiahnutie zo slovenského jazyka a literatúry pre 2. stupeň ZŠ,
  • aktivity na stiahnutie pre žiakov so špecifickými poruchami učenia,
  • súťaže o zaujímavé ceny,
  • prístup do fóra – možnosť diskusie s kolegami-pedagógmi.

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte