Ministerstvo školstva chce v školských jedálňach zvýšiť podiel ovocia a zeleniny
Škola a rodina
Niektoré školské jedálne budú v strave znižovať podiel živočíšnych zdrojov bielkovín a tukov a zvyšovať podiel čerstvej zeleniny a ovocia od regionálnych dodávateľov.
Ministerstvo školstva schválilo normy, ktoré boli podľa neho vypracované na základe požiadaviek expertov v oblasti výživy. „Flexi stravovanie“ chce ministerstvo v prvej etape zaviesť vo vybraných školských jedálňach a od 1. septembra 2020 by ho mohli zaviesť dobrovoľne všetky zariadenia školského stravovania.
Chcete si prečítať článok až do konca?
Nás si nemusíte predplácať, stačí sa prihlásiť a čítate ZADARMO!
Len prihlásení užívatelia môžu využívať všetky benefity Školského portálu:
- denne aktualizované spravodajstvo z oblasti vzdelávania na Slovensku,
- informácie o pripravovaných odborných konferenciách a bezplatných školeniach pre pedagógov,
- kaleidoskop prírodných vied – tematicky zamerané aktivity na stiahnutie pre učiteľov ZŠ prírodovedných predmetov,
- námety na edukačné aktivity na stiahnutie pre materské školy v súlade so ŠVP pre MŠ,
- odborné články na špecifické témy od Ing. Jarmily Belešovej, odborníčky v oblasti personalistiky pre školy,
- prehľady aktualizovaných správ pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení,
- ukážkové testy na stiahnutie zo slovenského jazyka a literatúry pre 2. stupeň ZŠ,
- aktivity na stiahnutie pre žiakov so špecifickými poruchami učenia,
- súťaže o zaujímavé ceny,
- prístup do fóra – možnosť diskusie s kolegami-pedagógmi.
Odporúčané články
29.04.2024
01.02.2024
30.11.2023
Komentáre