4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
DanielaS
Majsterka odbornej výchovy - zaradenie

Dobrý deň,
sme stredná odborná škola obchodu a služieb a máme veľký záujem prijať jednu uchádzačku na pracovnú pozíciu MOV do systému duálneho vzdelávania, nakoľko má bohaté skúsenosti / nie ako pedagogický zamestnanec/. Veľmi pekne Vás prosím o usmernenie, čo by si mala doplniť, aby bola kvalifikovaná MOV pre odbor obchodný pracovník, predavač. Nemá potrebné vzdelanie. Nemá výučný list. Má ukončenú SPŠ strojnícku s maturitou. Následne 9.6.2005 získala titul bakalár na Strojníckej fakulte TU v Košiciach v študijnom odbore Strojárske technológie a materiály. V roku 2016 získala titul Ing. na VŠ bezpečnostného manažérstva v Košiciach, študijný odbor Ochrana osôb a majetku. Nemá DPŠ, nikdy predtým nevykonávala činnosť pedagogického zamestnanca. Výučný list si môže doplniť na našej škole a DPŠ k úplnému strednému odbornému vzdelaniu niekde inde. Potom by bola kvalifikovaná na úrovni úplného stredného odborného vzdelania. Alebo podľa Vášho odborného názoru vidíte inú možnosť ? Napr. uznať jej VŠ 2. stupňa ako inú VŠ ako je požadovaná, ale potom akú DPŠ by si mala urobiť? Neviem si s tým poradiť a dopredu Vám ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Majsterka odbornej výchovy - zaradenie

Podľa môjho názoru dôležité - najvhodnejšie vzdelanie pre majstra odbornej výchovy je výučný list v tom odbore, kde vykonáva (bude vykonávať) túto činnosť a maturita, ktorá nemusí byť na tej istej škole. Takže výučný list na Vašej škole, maturitu má a je potrebná aj DPŠ. Ja by som odporučila Bc. vzdelanie ako majster odbornej výchovy, ktoré doplní jej vzdelanie a bude kvalifikovaná so zaradením do 6. platovej triedy. Uznať súčasné vysokoškolské vzdelanie ako iné, bez doplnenia toho, čo som napísala, nemyslím, že je správne. Spýtajte sa aj na MŠVVaŠ SR pre potvrdenie alebo vyvrátenie môjho názoru.

DanielaS
Majsterka odbornej výchovy - zaradenie

Ďakujem veľmi pekne za Vaše odborné vyjadrenie a keď by si urobila Bc. vzdelanie ako MOV, tak by nemusela si robiť výučný list, ani DPŠ a v konečnom dôsledku by bola zaradená o triedu vyššie.

Maria Pavlikova
Majsterka odbornej výchovy - zaradenie

Ak si prečítate moju predchádzajúcu odpoveď, zistíte, že výučný list na Vašej škole je základ a bez neho sa nepohne ďalej. Ako si môže robiť bakalára, keď nemá v akému učebnému odboru ? Netreba naháňať platové triedy, ale vzdelanie, veď ste v škole.