Testovanie deviatakov prebehlo bez problémov

03.03.2010
Vzdelávanie a výchova

Dnešné celoslovenské certifikačné testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl prebehlo podľa časového harmonogramu a bez organizačných problémov. Ako TASR informoval odbor masmediálnej politiky Ministerstva školstva SR, jeho priebeh a objektivitu nenarušili žiadne mimoriadne udalosti.

 Testovanie 9-2010 už druhý rok zabezpečoval Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). V školskom roku 2009/2010 sa do neho prihlásilo vyše 48.000 deviatakov, okrem žiakov s mentálnym postihnutím. Overovanie vedomostí školákov sa konalo v školách s vyučovacím jazykom slovenským, maďarským a ukrajinským.
      
Žiaci písali test z matematiky, slovenského jazyka a literatúry, slovenského jazyka a slovenskej literatúry, maďarského jazyka a literatúry a ukrajinského jazyka a literatúry. Zadania sú zverejnené na stránke www.nucem.sk/sk/testovanie_9.
      
Žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť na testovaní v riadnom termíne, je určené náhradné testovanie 30. marca 2010. Zoznam základných škôl, na ktorých sa uskutoční, je zverejnený na internetovej stránke NÚCEM.
      
Výsledky hlavného certifikačného testovania budú na jednotlivé školy doručené v elektronickej forme 29. marca 2010. Výsledkové listy žiakov, ako aj hodnotenia úspešnosti škôl v Testovaní 9-2010 budú na školy doručované v písomnej forme od 19. apríla 2010.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte