7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
MonHx
Inovačné vzdelávanie u začínajúceho pedagogického zamestnanca

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je možné prihlásiť sa (a prípadne absolvovať) program inovačného vzdelávania ešte pred dokončením adaptačného vzdelávania.

Z Vašich starších odpovedí u iných otázok som sa dopátrala k § 64 ods. 2 zákona č 138/2019 Z. z.: "(2) Zamestnávateľ podporuje profesijný rozvoj podľa odseku 1: a) priznaním príplatku za profesijný rozvoj podľa osobitného predpisu32) po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania za úspešné absolvovanie ... 4. inovačného vzdelávania za každých 50 hodín; to neplatí, ak ide o inovačné vzdelávanie v oblasti pedagogiky predprimárneho vzdelávania absolvované učiteľom materskej školy,"

Je mi teda jasné, že pred ukončením adaptačného obdobia mi nepatrí príplatok za inovačné vzdelávanie. Avšak je podľa tohto zákona možné absolvovať inovačné vzdelávanie napríklad v novembri a po ukončení adaptačného vzdelávania napr. v januári požiadať o príplatok zaň?

Inými slovami, ak by som absolvovala inovačné vzdelávanie v novembri 2024 ako začínajúci pedagogický zamestnanec a adaptačné ukončila v januári 2025, patril by mi od januára 2025 príplatok za profesijný rozvoj z tohto inovačného vzdelávania? Je možné takéto niečo nájsť niekde v legislatíve?

Ďakujem.

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie u začínajúceho pedagogického zamestnanca

Dobrý deň,
v legislatíve je uvedené to, čo uvádzate. Pravdepodobne sa dá sa postupovať aj tak ako ste to uviedli.

AndreaK78
Uznanie príplatku za inovačné vzdelávanie.

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať,
1.9.2023 som nastúpila do zamestnania ako Majsterka odborného výcviku a začala som adaptačné vzdelávanie, ktoré bolo ukončené v júni 2024. V januári 2024 som dostala od riaditeľa súhlas na absolvovanie inovačného vzdelávania. Absolvovala som 2 inovačné vzdelávania a po ich ukončení som požiadala o priznanie príplatku. Dostala som odpoveď, že mi bude príspevok vyplácaný až po ukončení adaptačného vzdelávania.Predpokladala som teda že od 1.9.2024.
Dnes mi bolo oznámené že nemám na to nárok, nakoľko som inovačné vzdelávanie absolvovala ešte pred ukončením adaptačného vzdelávania.
Moja otázka znie: Môžem absolvovať inovačné vzdelávanie ak som začínajúci pedagóg, ktorému práve prebieha adaptačné vzdelávanie?
Ďakujem

Michaela29
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň, môže mi zriadovateľ zakázať urobiť si inovačné vzdelávanie? Vraj nato niesu financie a nepodpíše mi prihlášku.Je to vôbec možné?Dakujem ak to mozne nieje kde to najdem? Aby som sa mala cim branit.

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň,
ja nemôžem usmerňovať zriaďovateľov škôl. Pýtam sa, prečo Vám podpisuje prihlášky na vzdelávanie zriaďovateľ a nie riaditeľ, ktorý vydáva plán profesijného rozvoja v súlade s § 40 zákona č. 138/2019 Z. z.

JanaAurea
Prosba

Zdravim dá sa pozastaviť kreditovy príplatok 3% keď som nadobudla za rozširujúce štúdium 12%a chcela by som ho uplatniť,lebo neviem čo bude o 6rokov pri súčasnej legislatívnej zmene .dakujem

Maria Pavlikova
Prosba

Dobrý deň,
zákon neumožňuje pozastaviť vyplácanie príplatku za profesijný rozvoj zo žiadnych dôvodov, ani z dôvodu uplatnenia príplatku za iné vzdelávanie. Kreditový príplatok - príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. končí 31. 8. 2026, nie o 6 rokov, ale o dva roky.