6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
denda0300
Príplatok za špecializovanú činnosť - triednictvo

Dobrý deň, dnes som dostala od nadriadeného platovy dekret, kde bol uvedený príplatok za špecializovanú činnosť v súlade so zákonom o odmeňovaní zamestnancov (553/2003, par.13, ods 2a). Problém však je, ze triednictvo vykonávam od 09/2023 a následným preštudovaním ako výplatných pások, tak aj platových dekrétov som zistila, že celý predchádzajúci školský rok mi tento príplatok vyplacany nebol.
Ako postupovať v takomto prípade? Je to príplatok narokovatelny, mam žiadať o doplatenie písomnou žiadosťou?

Ďakujem.

Maria Pavlikova
Príplatok za špecializovanú činnosť - triednictvo

Dobrý deň,
ak ste vykonávali špecializovanú činnosť triedneho učiteľa podľa § 13a ods. 2 písm. a) zákona č. 553/2003 Z. z., tak príplatok z činnosť triedneho učiteľa Vám podľa § 13b ods. 1 uvedeného paragrafu Vám patrí. Žiadajte o jeho doplatenie.

denda0300
Ďakujem

Ďakujem veľmi pekne, dám vam vedieť, ako som dopadla...žiadosť napísaná, zajtra idem za nadriadeným.

Martina Bakošová
Príplatok za rozširujúce štúdium

Dobrý deň,

Rozširujúce štúdium Anj som ukončila v r.2021 počas materskej dovolenky. Až od roku 2023 som sa zamestnala na ZŠ. O príplatok za rozširujúce štúdium som si nepožiadala. Mám naň nárok, i keď som si ho robila, keď som bola ešte nezamestnaná?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Príplatok za rozširujúce štúdium

Dobrý deň,
o priznanie príplatku za profesijný rozvoj za rozširujúce štúdium podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. požiadajte súčasného zamestnávateľa. Ak by ste mali problém, odvolajte sa na § 42 ods. 6 zákona č. 553/2003 Z. z.

tarkosova
Príplatok za triednictvo - spojené ročníky

Dobrý deň, v Základnej škole máme spojené ročníky (2. a 4.). Triedna učiteľka má nárok na 5 % príplatok za jednu triedu alebo na 10 % za dve triedy? V minulosti na školeniach to bolo vysvetľované raz tak, raz tak..

Podobne to máme aj v materskej škole, kde máme 2 oddelenia, taktiež sú v jednej triede. Učiteľka má nárok na na 5 % príplatok za triednictvo, alebo 10 %?
Rovnako aj vychovávateľky majú oddelenia, máme 2 oddelenia a každá má svoje. (majú aj vychovávateľky nárok na tento príplatok?)
Ďakujem pekne za odpoveď.