5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Patrícia Kočáriková
DPŠ

Dobrý deň,
mám absolvovaný odbor Hipológia (SPU Nitra - štátnicové predmety: hipológia a zootechnika, ukončený Bc.), pokračujem v štúdiu na tejto škole - odbor Výživa zvierat a krmivárstvo (1. roč.) popri čom študujem súbežné DPŠ - učiteľstvo odborných poľnohospodárskych predmetov. Na školskej stránke je napísané: Absolventi získajú pedagogickú spôsobilosť na vyučovanie predmetov, ktorých obsah nadväzuje na obsah študijných programov alebo študijných odborov a vykonané štátne skúšky. Chcela by som sa Vás opýtať (keďže sa to už dlhšie snažím dopátrať) aké predmety budem vlastne môcť vyučovať (nie som si istá, či som to správne pochopila - či aj také, z ktorých som mala skúšky) a na akých školách alebo čo vlastne bude v mojej kompetencií vykonávať.
Vopred ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
DPŠ

Ak je v texte uvedené, že absolventi získajú pedagogickú spôsobilosť na vyučovanie predmetov, ktorých obsah nadväzuje na obsah študijných programov alebo študijných odborov a vykonané štátne skúšky, tak to znamená vykonané štátne skúšky a nie skúšky počas štúdia.

Marcélia Bela Řebřo
Mediálna výchova

Dobrý deň,
Tento rok skončím magisterské štúdium v odbore žurnalistika na UK. Chcela by som sa spýtať, aké podmienky musím splniť, ak by som chcela vyučovať predmet Mediálna výchova na základných/stredných školách? Je vôbec možné získať pedagogickú kvalifikáciu na tento predmet? Respektíve - je možné do pracovného pomeru prijať absolventa neučiteľského odboru, hoci by vyučoval napríklad len vyššie spomenutý predmet? Za odpoveď vopred ďakujem!

Maria Pavlikova
Mediálna výchova

Na Vašu otázke Vám odpovedia na Vašom študijnom oddelení. Doplňujúce pedagogické štúdium môžete absolvovať iba na tej škole, na ktorej ste získali odbornú spôsobilosť.

Simonka25
DPŠ

Dobrý večer, mám ukončené Bc. ako Animátor voľného času a Mgr. v odbore Probačná a mediačná práca. V súčasnosti pracujem ako asistentka učiteľa. Chcem sa opýtať ako by som si mala čo najefektívnejšie doplniť vzdelanie ak by som sa v budúcnosti chcela orientovať na prvý stupeň ZŠ? Je nutné opäť začať odznova študovať novú VŠ? Ďakujem za odpovede