17 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Veronika Ferenč...
Malý doktorát

Dobrý deň,
prosím Vás pekne, chcela by som sa spýtať, ako odborný zamestnanec, školský psychológ.
V prípade, že si dorobím malý doktorát, do akej platovej triedy budem zaradená?
Ďakujem pekne za odpoveď.
Mám prax 3 roky.

Maria Pavlikova
Malý doktorát

Ja neviem čo je malý doktorát, ale nepredpokladám, že by malo dôjsť k zmene Vašej kvalifikácie a tým aj k zmene kariérového stupňa a platovej triedy. A neviem tiež, aké máte vzdelanie a do akej triedy ste zaradená v súčasnosti.

Veronika Ferenč...
Rigirózna práca

Myslím rigiróznu prácu, mám VŠ vzdelanie 2. stupňa-psychológia, mám ukončené adaptačné vzdelávanie, teda som samostatný OZ. Zaujíma ma to preto, že sa neviem rozhodnúť, či je lepšie spraviť si 1. atestáciu, alebo doktorát. Kredity k atestácii zbieram...Čo sa my viac oplatí/zíde prosím Vás, doktorát, či atestácia?
Ďakujem pekne

Maria Pavlikova
Rigorózna práca

Ak vykonáte rigoróznu prácu vo svojom odbore, tak po troch rokoch odbornej praxe Vám riaditeľ vydá osvedčenie o priznaní 60 kreditov v súlade s § 47a ods. 4 zákona č. 317/2009 Z. z. a bude vyplácať kreditový príplatok. Ak kredity použijete na vykonanie atestácie, stratia platnosť a postúpite do kariérového stupňa odborný zamestnanec s prvou atestáciou. Keďže kredity už máte alebo zbierate, venujte sa atestačnej práci, tá Vám zabezpečí platový postup.

Veronika Ferenč...
Rigirozna praca

Ďakujem Vám pekne za odpoveď pani Pavlíková

majka.skalican
rigorozna práca

Dobrý deň, má rigorózna práca vplyv na ohodnotenie resp. na kariérny postup aj podľa nového zákona? Plánujem napísať rigoróznu prácu, teda získať titul PhDr. (čo nie je vzdelanie III. stupňa), rok praxe a ukončené adaptačné. Tuším, že oproti zákona z r.2009 už rigorózna práca nie je spomenutá vôbec v novom zákone, mám pravdu?

Viktoria29
RIGORÓZNA PRÁCA

Dobrý deň,
Všimla som si už vo viacerých diskusiách tému rigoróznej práce a udeľovania kreditov za ňu. Ja mám informáciu, že tie kredity za vykonanie rigoróznej skúšky sú už (bohužiaľ) zrušené...je to pravda? Vopred ďakujem za informácie.

Maria Pavlikova
Rigorózna práca

V § 47a ods. 4 zákona č. 317/2009 Z. z. je uvedené, že kredity za vykonanie rigoróznej skúšky priznáva riaditeľ školy, ktorý vydá pedagogickému zamestnancovi s najmenej trojročnou pedagogickou praxou osvedčenie o získaní 60 kreditov. Zákon č. 317/2009 Z. z. stále platí.

Flower450
Rigorózna práca

Dobrý deň, prosím Vás, došlo k nejakým zmenám ohľadom vykonania rigoróznej skúšky? Ostáva platná dĺžka pedagogickej praxe a osvedčenie o získaní 60 kreditov alebo už tieto kredity "padli" a pedagógovi, ktorý vykoná rigoróznu skúšku, neprináleží príplatok v hodnote spomínaných 60 kreditov? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Rigorózna práca

V § 47a ods. 4 zákona č. 317/2009 Z. z. je uvedené, že kredity za vykonanie rigoróznej skúšky priznáva riaditeľ školy, ktorý vydá pedagogickému zamestnancovi s najmenej trojročnou pedagogickou praxou osvedčenie o získaní 60 kreditov. Zákon č. 317/2009 Z. z. stále platí. Ak Vám v súčasnosti vyplácajú kreditový príplatok od 1. 9. 2019 sa zmení na príplatok za profesijný rozvoj.

Flower450
Malý doktorát

Veľmi pekne ďakujem za ozrejmenie. Chcela by som sa Vás ešte opýtať na možnosť vykonať malý doktorát v prípade, že pracujete istý čas v úplne inej oblasti, nie v školstve, máte však odučené min. 3 roky a chcete vykonať rigoróznu skúšku, nakoľko návrat do školstva v budúcnosti nie je vylúčený. Je to pedagógovi dovolené alebo je nevyhnutnou podmienkou, aby ste mohli takúto skúšku vykonať, pôsobiť v školstve? Samozrejme, o príplatku za takúto skúšku v tom prípade nemôže byť reč, ale zaujíma ma, či vôbec takáto možnosť prichádza (čisto teoreticky) do úvahy. Ďakujem.

Maria Pavlikova
Malý doktorát

Informujte sa na vysokej škole, či na vykonanie rigoróznej skúšky je potrebný aj pracovný pomer v školstve. Ak Vám nejde o titul (ospravedlňujem sa, ale podľa otázok na portáli často učitelia píšu mám titul Ing., Mgr., ako mám byť zaradený, ale nepíšu presné vzdelanie) tak počkajte, lebo v novom zákone sa s rigoróznymi skúškami pre nejaký platový bonus neuvažuje. Vzdelávať sa môžete, ale netreba to robiť bez perspektívy.

Flower450
Malý doktorát

Presne preto som sa pýtala na možný príplatok za vykonanie rigoróznej skúšky, lebo sa ku mne dostali informácie, že nový zákon prinesie pedagógom "len" titul, žiadne finančné prilepšenie v podobe uznaného kreditového príplatku. Predpokladám, že 1. 9. to už bude naisto potvrdené a pedagógovia budú vedieť, čo im malý doktorát (ne)prinesie...

Evaa
Platový postup

Ďakujem pekne za vyššie spomenuté informácie. Mám 20 rokov prax v školskom klube detí a ako Bc. som si vlani spravila 1.atestáciu. Tento školský rok som si dokončila Mgr. v odbore pedagogika a vychovávateľstvo. Rada by som platovo postúpila a rozhodujem sa medzi prvou atestáciou a rigoróznou prácou. Pochopila som teda, že je potrebná atestácia. Znova prvá a o 5. rokov aj druhá - a to bude zrejme môj platový strop. Naštudovala som si zmeny v zákone, len som sa nedopátrala, či sú potrebné kredity alebo nie. Aktuálne už žiadne nemám. V podmienkach sa nič také nepísalo. Existuje informácia, ktorá by mi pomohla? A ešte neviem presne, či budú atestácie vykonávané na fakultách, alebo aj na MPC. Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Platový postup

Čo sa týka platového postupu je to tak, ako píšete. Čo sa týka atestácie, viac sa dozviete v § 59 až § 62 v zákone č. 138/2019 Z. z. Ak sa tam nepíše o kreditoch, tak kredity nepotrebujete.

Evaa
Platový postup

Ďakujem veľmi pekne. V septembri sa do toho pustím. :) Prajem pekný zvyšok leta.

zuzana888
2.atestacna praca do juna 2019, skuska do decembra 2019

Dobry den, pani Paulikova,

pisem za seba aj viacere kolegyne v podobnej situacii. 1. atestac. skusku sme dokoncili cca pred rokom az dvomi (u mna to bol november 2018) a 2. atestacnu pracu sme odovzdali do konca juna 2019. Je pravda, ze v novom zakone nie su prechodne ustanovenia, a aj po uspesnej obhajobe 2. AP do decembra 2019 sa posunieme do 12. plat. triedy az o 5 rokov po datume 1 . at. skusky? Robime teda 2. at. skusku za podmienok, ako sme studium zacali, alebo ho koncime za novych podmienok? Vsetky mame prax 12 rokov a viac. Druha otazka sa tyka uznania kreditov. Od 1.9. budem zamestnana na novej skole - musim opatovne ziadat o uznanie kreditov, a bude mi nalezat priplatok 12%, alebo plati pre vsetky kredity max. priplatok 9%,? Ako mam postupovat, prosim? Dakujem velmi pekne za odpoved.