3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
japavlik
zaradenie ucitela

Moze ucitel, ktorý je kvalifikovaný na špeciálne triedy + dejepis, druhú atestáciu má Kvalita školy na 2. stupni zš byť zaradený v druhej pracovnej triede ako ucitel s druhou atestaciou, ak má uvazok 24 hodin, z toho 11 v speciálnej triede a zvysok na druhom stupni? Alebo od septembra 2019 je podmienka ze si moze doplnat len sedem hodin v inej kategorii alebo podkategorii, ciže by mala mat v speciálnej triede 17 hodin? Kategoriu ma ucitel a podkategoriu ucitel druhého stupna? Hoci má plat v pracovnej triede 2?

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľa

Môj názor je, že učiteľ by mal dva platové dekréty. Jeden na časť úväzku v špeciálnej triede a zaradený by bol v pracovnej triede dva a druhý na časť úväzku na druhom stupni základnej školy v pracovnej triede jeden. Nepoznám oficiálny názor ministerstva školstva. Čo sa týka druhej časti otázky – Váš učiteľ je zaradený v kategórii učiteľ a len podkategórie má dve. Dopĺňať si úväzok môže ako vychovávateľ alebo asistent učiteľa v rozsahu najviac sedem hodín. Váš učiteľ si nedopĺňa úväzok, učí v rôznych triedach, čo je bežné.

japavlik
Podkategória

Podkategóriou učiteľa v špeciálnej triede v piatom ročníku je učiteľ prvého stupňa alebo učiteľ druhého stupňa? Koľko hodín možno doplniť v bežnej triede za, aby mohol mať učiteľ len jeden platový dekrét?