3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Lívia Chylová
Uznanie kreditov

Zamestnanec požiadal o uznanie kreditov. U nás je zaradený ako vychovávateľ na školskom internáte pre stredné školy. Vychovávateľovi môžeme uznať nasledovné kredity?
- Zamestnanec absolvoval špecializačné vzdelávanie v roku 2011 počet kreditov 35 s názvom Modernizácia vzdelávania na ZŠ s podporou IKT ( na osvedčení nie je uvedené, že pre aké kategórie určené)
- Zamestnanec absolvoval aktualizačné vzdelávanie v roku 2014, počet kreditov 15 s názvom Interaktívne technológie vo vyučovaní ( na osvedčení je uvedené: určené pre kategórie učiteľ)
- Zamestnanec absolvoval aktualizačné vzdelávanie v roku 2014 počet kreditov 15 s názvom Počítačová gramotnosť vo výchovno-vzdelávacom procese ( na osvedčení je uvedené: určené pre kategórie učiteľ pre primárne vzdelávanie)
SPOLU KREDITY 65.
Môžeme uznať tieto kredity v počte 60, čiže 12% príplatok?

Maria Pavlikova
Uznanie kreditov

Neuviedli ste, prečo uvažujete o uznaní kreditov z roku 2014, teraz v novembri 2019 , ktoré boli učené pre kategóriu učiteľ, Vášmu zamestnancovi, ktorý je zaradený v kategórii vychovávateľ. Od 1. 9. 2019 zákon č. 138/2019 Z. z. pojem kredity nepozná a nemá ani príslušné ustanovenia o uznávaní kreditov. Kredity určené pre inú kategóriu ako je tá, v ktorej je pedagogický zamestnanec zaradený sa neuznávali ani podľa zrušeného zákona č. 317/2009 Z. z.

Lívia Chylová
Uznanie kreditov

Je to nový zamestnanec od 10/2019 u nás zaradený ako vychovávateľ na ŠI a podal žiadosť o vyplácanie príplatku za profesij. rozvoj za vyššie uvedené získané kredity.