8 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Martin
Kvalifikovanosť

Dobrý deň !

1. otázka : Je učiteľ ktorý má vyštudovaný odbor 1. - 4. z roku 2001 oprávnený kvalifikovane - ciže v platovej triede 11. vyučovať telesnú výchovu na druhom stupni ak je jeho úväzok robený jedine z predmetov na druhom stupni ZŠ. (na prvom stupni neučí nič)

2. otázka : Môže učiteľ 1. - 4. mať v úväzku viac hodín telesnej výchovy na druhom stupni ak nebol naplnený úväzok učiteľovi telesnej výchovy ktorý učí telesnú výchovu ktorú riadne vyštudoval na vysokej škole ako svoj odbor(5 -12).

Maria Pavlikova
Kvalifikovanosť

Kvalifikačné predpoklady a kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov sú uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z. Pre učiteľov druhého stupňa základnej školy v prílohe č. 1 časť V. pod písm. A v bode 22 je ako kvalifikačný predpoklad na vyučovanie predmetu telesná výchova uvedené aj vzdelanie študijný odbor učiteľstvo pre 1. - 4. ročník základnej školy. Učiteľ môže byť zaradený do kariérového stupňa samostatný učiteľ so zaradením do 10. platovej triedy. Na zaradenie do 11. platovej triedy musí mať absolvovanú prvú atestáciu v kategórii učiteľ v niektorej z podkategórii podľa § 13 zákona č. 317/2009 Z. z.

Martin
kvalifikovanost

takze ucitelov pre telesnu vychovu netreba ... :-) zvlastne zakony

Zuzka K
Učiteľka 1. stupňa

Dobrý deň, prosim o odpoved. Mam vyštudovanú VŠ 1.stupna v odbore Predškolská a elementárna pedagogika a VŠ 2.stupna v odbore Sociálna pedagogika a vychovavatelstvo. Chcela by som však ísť učiť na prvý stupeň. Bolo by to možné aj ked si idem este len dorobiť patrične dovzdelanie ( čiže budem študentkou )? Dakujem

Maria Pavlikova
Učiteľka 1. stupňa

Kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé druhy škôl a pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov sú uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z., príloha č. 1. Konkrétne pre učiteľov prvého stupňa základnej školy v časti III. Vzdelanie v odbore Sociálna pedagogika a vychovávateľstvo tam uvedené nie je a preto nie je plnením kvalifikačných predpokladov na výchovno-vzdelávaciu činnosť na prvom stupni základnej školy. Doba štúdia nie je ukončené vzdelanie.

Gabika25
Telesná a športová výchova

Dobrý deň. Môže TŠV odučiť nekvalifikovaný pedagóg počas neprítomnosti vyučujúceho? Ďakujem

Simona7
2. atestacna praca este v starom systeme do konca augusta 2019

Dobry vecer. Chcela by som poprosit o radu: V roku 2016 som v MPC Zilina urobila 1. AP z anglickeho jazyka. Hned som chcela pokracovat aj v 2. AP, a to tak, ako mi bolo doporucene, a teda rozsirit 1. AP o prieskum. Kvoli zdravotnym problemom a dlhodobej PN a kvoli tomu, ze som menila zamestnavatelov, pretoze som nemala pracu na trvaly pracovny pomer a musela som hladat dalsiu a dalsiu, som 2. AP odovzdala este stale v starom systeme, a to v auguste 2019, ale uz na KU v Ruzomberku, pretoze vsetok naterial a aj prieskum som uz mala urobeny. Dnes mi prisli posudky, v ktorych mi obaja recenzenti neodporucaju pracu k obhajobe, a to z dovodov:
- ze 2. AP je plagiatom prvej, pretoze maju identicke nazvy (co je pochopitelne, pretoze som rozsirovala 1. AP a plagiatom teda nie je, pretoze je rozsirena o prieskum)
- ze uvadzam, ze 2.AP bola realizovana na jednej ZS, ale ako sucasne pracovisko uvadzam inu ZS (co je pochopitelne, kedze som roky nemala pracu na trvaly pracovny pomer a stla som behala z jednej skoly do druhej)
- ze odovzdavam pracu o 3 roky neskor, ako som prieskum realizovala a mam riesit aktualne odborno-metodicke problemy (sucasne problemy vo vyucbe anglictiny vnimam rovnako ako pred 3 rokmi, su teda stale viac ako aktualne). Nerozumiem tomu, ci toto su dovody na to, aby praca nebola doporucena k obhajobe. Nikto si odo mna nepytal 1. AP (poskytla by som ju pre porovnanie) a ani som sa nikde v pokynoch nedocitala, ze v pripade, ak rozsirujem 1. AP, mam poskytnut na porovnanie aj tu prvu, resp. zmenit jej nazov, resp. robit aj 2. AP v tej istej institucii a predsa je logicke, ze cloveku sa v zivote vyskytnu situacie, kedy nema podmienky okamzite kontinualne pokracovat v pisani 2. AP, to ale predsa neznamena, ze po 3 rokoch sa tema stava neaktualnou.
Dakujem Vam krasne za skoru odpoved

Maria Pavlikova
Druhá atestácia v starom systéme

Akú odpoveď čakáte, resp. k čomu sa mám vyjadriť. Toto nie je ani téma na forum. Táto otázka patrí na inštitúciu, ktorá Vám zamietla atestačnú prácu.