6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Dušan Topor
Školský špeciálny pedagóg

Dobrý deň,
Potrebujem poradiť: t.č. pracujem ako učiteľ v špeciálnej škole. Mám vykonanú I. a II. atestáciu v kategórii učiteľ pre primárne vzdelávanie. V rovnakej kategórii mám aj 60 kreditov ktoré mi priznávajú príplatok za rozvoj (do konca 5 ročného medziobdobia medzi I. a II atestáciou). Dostal som ponuku pracovať na bežnej škole so zložkami- gymnázium a ZŠ. Chcem sa spýtať ako by to bolo s uznaním atestácií a kreditov? Ďakujem

Maria Pavlikova
Školský špeciálny pedagóg

Neviem akú ponuku ste dostali, musíte sa obrátiť na riaditeľa, či Vám atestácie uzná. On je zodpovedný za posúdenie Vašej kvalifikovanosti v súlade s § 14 zákona č. 138/2019 Z. z. Čo sa týka kreditov, ak Vám priznali príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. od 1. 9. 2019, tak tento sa nevypláca v žiadnom medziobdobí, ale nepretržite do 31. 8. 2026.

Dušan Topor
Školský špeciálny pedagóg

Dobrý deň ďakujem za odpoveď. Dostal som ponuku na tej škole pracovať ako školský špeciálny pedagóg. Primárne vyučovať deti so ŠVVP, pomáhať im na vyučovaní, tvorba a vedenie programov IVVP... Všetko sú to žiaci s vývinovými poruchami učenia bez MP. Kredity mi nahradí II atestácia za 2,5 roka lebo som ju posielal v tom nešťastnom júnovom termíne. Neviem sa dopátrať či by mi mali atestácie platiť keďže školský špeciálny pedagóg je už pedagogický zamestnanec ale nie učiteľ a práve tie práce mám v kategórii učiteľ pre primárne vzdelávanie (aj kredity).

Maria Pavlikova
Školský špeciálny pedagóg

Vzdelanie ste opäť nenapísali. Neviem posúdiť, či ste vôbec kvalifikovaný. Čo sa týka atestácii, momentálne ich zamestnávateľ posúdi tak, že sú pre inú kategóriu, ale stále sa v niečom v zákone ustúpi, chystá sa novela, ale neviem ktoré paragrafy, možno aj toto sa priaznivo vyrieši. Dovolila by som si zopakovať moju predchádzajúcu odpoveď, ktorú ste prehliadli. Čo sa týka kreditov, ak Vám priznali príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. od 1. 9. 2019, tak tento sa nevypláca v žiadnom medziobdobí, ale nepretržite do 31. 8. 2026. Bude sa Vám vyplácať celých sedem rokov bez ohľadu na atestácie a na to, či mi veríte alebo nie.

Dušan Topor
Školský špeciálny pedagóg

Mám ukončenú pedagogiku a rozširujúce štúdium pedagogiky pre mentálne postihnutých. Ak by mi platila II atestácia hneď ako som dostal dekrét tak kredity by som práve za ňu premenil, viac ich nemám. Práve že Vám verím, preto sa pýtam. :)

Maria Pavlikova
Školský špeciálny pedagóg

K Vášmu vzdelaniu sa nebudem vyjadrovať, lebo nie som si istá, na čo ste kvalifikovaný. Ešte raz sa vyjadrím ku kreditom a k atestácii. Ak ste vykonali druhú atestáciu po 1. 9. 2019 a neuznali Vám ju, pretože ste neboli päť rokov zaradený v kariérovom stupni učiteľ s prvou atestáciou, tak kredity za ňu nevymieňajte. Ak Vám priznali príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. od 1. 9. 2019, tak tento sa vypláca nepretržite do 31. 8. 2026, teda aj po tom, čo Vám uznajú atestáciu.