11 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Eva116
KREDITY

Dobrý deň, od 1.9.2019 som zmenila zamestnávateľa. Ako mám postupovať, aby mi nový zamestnávateľ vyplácal príplatok za profesijný rozvoj? Bývalý zamestnávateľ mi automaticky vyplácal 12% príplatok po predložení osvedčení. Nevydal mi k tomu žiadne osvedčenie o uznaní, len mi vydal nový platobný dekrét a zahrnul tam 12% kreditový príplatok. Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kredity

Požiadajte nového zamestnávateľa o vyplácanie príplatku za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 138/2019 Z. z. a predložte mu osvedčenia o získaných kreditoch. Pôvodný zamestnávateľ Vám nemal vydávať aké osvedčenie, veď osvedčenie ste predložili Vy zamestnávateľovi.

Martina Strmeňová
Kredity

Prosim Vas, takto preklasifikovany kreditovy priplatok sa od 1.9. prepocitava podla novych platovych tarif alebo zostava v povodnej vyske? Dakujem.

Maria Pavlikova
Kredity

Sú názory, že ostáva nezmenený. Ja s tým nesúhlasím a moje stanovisko je, že sa majú prepočítavať. Uvediem príklad - školský špeciálny pedagóg do 31. 8. 2019 pracoval 2 hodiny týždenne. Kreditový príplatok poberal v adekvátnej výške k úväzku. Od 1. 9. 2019 bude pracovať na plný fond pracovného času. Pýtam sa, celých 7 rokov bude poberať príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. vo výške ako pri skrátenom úväzku ?

Michaella
Kredity

Dobry vecer, chcela by som sa spytat, ci mam narok na priplatok za prof. rozvoj, ak som do konca augusta 2019 pracovala v skolstve. Potom som bola zamestnana v banke a od januara 2020 som sa opat zamestnala opat v skolstve?
Dakujem

Maria Pavlikova
Kredity

A začo ?

Michaella
Kredity

Mam 60 kreditov. Zamestnavatel ZS mi do konca augusta 2019 vyplacal 12% kreditovy priplatok. Dakujem

Lenka4
Kredity

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, či mám nárok na spätné vyplatenie kreditového príspevku, ak som 30kreditov dosiahla uz v roku 2018 a doteraz mi to nebolo vyplatené. Stretávam sa s rôznymi názormi a za Vašu radu Vám budem veľmi vďačná :). Pekný deň

Maria Pavlikova
Kredity

Veľmi ťažko sa mi odpovedá na otázky Vášho typu. V roku 2018 ste získali 30 kreditov a čakali ste do februára 2020 s otázkou, či máte nárok na kreditový príplatok, resp. jeho spätné doplatenie, keď od 1. 9. 2019 sa kredity neposudzujú. Počas troch rokov ste sa mali denno-denne spytovať svojho riaditeľa, či máte nárok, ja nemám podklady na posúdenie.

Michaella
Kredity

Dobry den, chcem sa spytat, ci mam narok na priplatok za prof. rozvoj od 1.1.2020, ak mi bol do konca augusta 2019 vyplacany 12% kreditovy priplatok?
Mojim poslednym zamestnavatelom (do decembra 2019) bola banka a nie zamestnavatel v skolstve. Preto na priplatok za prof. rozvoj nemam narok?
Dakujem.

Maria Pavlikova
Kredity

Na stránke ministerstva školstva je metodické usmernenie k vyplácaniu príplatku za profesijný rozvoj. Pre mňa nie je z neho úplne jasné, či by sa mal príplatok vyplácať aj vo Vašom prípade. Ak Vám napíšem, že príplatok za profesijný rozvoj Vám od 1. 1. 2020 patrí, nie je to pre Vášho zamestnávateľa určujúce. Ak Váš zamestnávateľ posúdi, že Vám príplatok nebude vyplácať, je to na jeho zodpovednosti, pretože sa posúdenie kvalifikačných predpokladov je v súlade s § 14 zákona č. 138/2019 Z. z. zodpovedný zamestnávateľ.