4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
kuky_20
Zaradenie učiteľa - kvalifikácia

Prosím o vyjadrenie k nasledovnému:
1. Situácia
pracovnému zaradeniu učiteľ hry na klavír na ZUŠ – zamestnanec získal vzdelanie – VŠ - II. St. hudobné umenie-hra na klavíri a VOV, prax učiteľa 8 rokov. Zaradenie podľa katalógu 17.07.07?
Zaradený bude do 7. platovej triedy ako samostatný učiteľ, z dôvodu získania VŠ 2. stupeň, ale kvalifikáciu pre učiteľa má získaným VOV? Nie som si istá, či si správne vysvetľujem, že ak by mal „iba“ VŠ – hudobné umenie, musel by mať podľa kvalifikačných požiadaviek DPŠ.

2. Situácia
Vyštudované VOV hra na klavír, vyštudovaná Bc.(2019) – interpretačné umenie-hudobné umenie. Zaradenie VŠ 1. stupeň, začínajúci 5 pl. trieda – kvalifikácia získaná na VOV (tak ako u predchádzajúceho, inak by musela mať DPŠ?). V prípade zaradenia na korepetítora získaná kvalifikácia VŠ 1. stupeň bez požadovanej DPŠ.
Podľa katalógu 17.05.02.?

Ovládanie štátneho jazyka nemusí preukázať, keď získala VŠ vzdelanie I. stupňa na Slovensku?

3. Situácia
Vyštudovaná VŠ 2. stupeň odbor medzinárodné vzťahy (2018), získané VOV –tanec, prax 13 rokov:
Zaradenie učiteľa do 6. platovej triedy ako VŠ
Zaradenie podľa katalógu 17.06.02? „....začínajúci PZ alebo PZ do splnenia podmienok...?

Ďakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľa - kvalifikácia

Neviem, či správne rozumiem Vašim otázkam, resp. vôbec nerozumiem. Ak učiteľ ZUŠ má VOV, t. j. absolutórium a získa vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa neučiteľské, je povinný absolvovať DPŠ. Pri VŠ druhého stupňa medzinárodné vzťahy na ZUŠ mu DPŠ nepomôže. Čo sa týka preukázania ovládania štátneho jazyka - nepíšete prečo by ho mal alebo nemal preukazovať.

kuky_20
zaradenie učiteľa - kvalifikácia

Dobrý deň,
učiteľ má VOV, ale aj vysokú školu II. stupňa ale v inom odbore ako je požadované.
Má byť učiteľka zaradená do 6. pl. triedy - získané VŠ II. stupeň,nekvalifikovaná? podľa katalógu pracovných činností 17.06.03 ? - ako to správne uviesť na oznámenie o výške a zložení funkčného platu? samostatný učiteľ - VOV?
Ovládanie štátneho jazyka bolo otázkou k inému učiteľovi, ktorý SŠ a VOV získal v zahraničí, ale titul Bc. získal na Slovenku.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľa - kvalifikácia

Na oznámenie o výške a zložení funkčného platu napíšete - na základe vyššieho odborného vzdelania Vás zaraďujem do kariérového stupňa samostatný učiteľ a s ohľadom na vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, ktoré nie je plnením kvalifikačného predpokladu na činnosť učiteľa základnej umeleckej školy Vás zaraďujem do 6. platovej triedy.