3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
ZŠA.
Školský knihovník

Dobrý deň,
zaujíma ma, či mi viete poradiť, ako zaradiť delené pracovné miesto pedagogického zamestnanca, ak bude čiastočne vykonávať prácu učiteľa a čiastočne bude školský knihovník. Čo sa týka učiteľa, zaradenie je mi jasné, čo sa však týka školského knihovníka, nie som istá, či ho zaradiť ako pedagogického či nepedagogického pracovníka a do akých platových tried. Na internete som našla rôzne názory. Prosím o radu. Ďakujem.

Maria Pavlikova
Školský knihovník

Predstavte si, že viem Vám poradiť. Neriešila by som to ako delené pracovné miesto, pretože nenapĺňa atribúty dane v § 49a Zákonníka práce. Ak ste čítali § 49a ZP, museli ste to zistiť aj sama. Nemôžu byť rôzne názory. Je to klasický príklad na dve pracovné zmluvy na kratší pracovný čas v súlade § 50 Zákonníka práce a v tom prípade je jasné, že knihovník nie je pedagogický zamestnanec. Jeho zaradenie do platovej triedy nájdete podľa nariadenia vlády SR č. 341/2004 Z. z. - katalóg pracovných činností.

ZuzkaMališkaChmolova
školský knihovník

už ste dostali podobnú otázku,ale chcem sa opýtať konkretne- popri praci ucitela na 1.stupni, mam poobede vykonavat pracu šk.knihovnķa cca 4 hodiny týždenne. Ako mi to riaditelka zaplatí,ako osobný príplatok? potom aspon priblizne za aku sumu sa takato praca vykonava? dakujem