5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
marta.mlynarico...
Mgr. Pavlíková

Dobrý deň, ako má byť zaradená učiteľka II. stupňa, keď nevyučuje predmety svojej aprobácie. Má ukončené vysokoškolské vzdelanie učiteľstvo v kombinácii pedagogika - slov. jazyk a lit. a tiež I. atest zo SJL podľa zákona
317/2009 Z. z. Ako učiteľka má odpracovaných 7. rokov. Má byť zaradená ako nekvalifikovaná v 6. PT?

Maria Pavlikova
Mgr. Pavlíková

Bohužiaľ Vaša učiteľka sa v tomto prípade považuje za nekvalifikovanú a napriek vykonanej prvej atestácii ju zaradíte do 6. platovej triedy. Je to škoda, stačí aby učila predmety svojej aprobácie 11 hodín týždenne.

Evuška
Atestacie

..

Evuška
Uznanie atestácie

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. Mám vykonanú 1 a 2 atestaciu z predmetu biológia, teda zameranie pre 2 stupeň ZŠ a SŠ, som v 12 platobnej triede. Rozmýšľam nad dorobenim si rozsirujuceho vzdelávania pre primárne vzdelávanie teda 1 stupeň ZŠ, 2 ročne štúdium. Ak by som ho ukončila a zamestnala sa ako učiteľka na 1 stupni, uznali by sa mi tie atestacie z biológie a ostala by som v 12 platobnej triede, či by som klesla na začiatok do tuším 10 platobnej triedy a atestacie by mi neuznali? Viete mi prosím vás odpovedat na túto otázku? Ďakujem za odpoveď, Evka.

Maria Pavlikova
Uznanie atestácie

V súčasnosti ste zaradená najvyššie do 9. platovej triedy ako učiteľka s druhou atestáciou. Ak máte atestácie vykonané pre kategóriu učiteľ, tak pri preradení do podkategórie učiteľ prvého stupňa, čo je rovnako kategória učiteľ, by Vám ich mali uznať a ostanete zaradená v 9. platovej triede.