5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
DanielaS
Pedagogický asistent - kvalifikačné predpoklady

Dobrý deň,
sme stredná odborná škola a veľmi pekne Vás prosím o usmernenie pre posúdenie splnenia kvalifikačných predpokladov pre uchádzačku o zamestnanie - pedagogický asistent, ktorá ukončila v roku 2007 Prešovskú univerzitu, Filozofická fakulta, štud. odbor magisterského štúdia archívnictvo-dejepis a v r. 2012 absolvovala DPŠ na výučbu predmetu história. Taktiež má štátnicu z anglického jazyka a preto doteraz vyučovala anglický jazyk na ZŠ. Iné predmety nevyučovala, ani inú prax nemá. Poprosím Vás, v ktorom bode Prílohy č.6 k Vyhláške č.1/2020 ju mám hľadať, aby som posúdila či je alebo nie je kvalifikovaná? Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.

Maria Pavlikova
Pedagogický asistent - kvalifikačné predpoklady

Váš pedagogický asistent je kvalifikovaný, pretože dá sa povedať, že každý učiteľ je kvalifikovaný pedagogický asistent. Hľadajte ho v prílohe 6 pod bodom 5 písm. c), a tam pozrite, ktorý bod spĺňa v III. časti, napr. bod 26. Vyžaduje sa však rozširujúci modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre splnenie kvalifikačných predpokladov na výkon pracovnej činnosti v kategórii pedagogický asistent. Ak ide prvýkrát robiť pedagogického asistenta, zvážte využitie § 83 ods. 2 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z.

DanielaS
Pedagogický asistent - kvalifikačné predpoklady

Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď. Vaše vyjadrenia si veľmi vážim, nesmierne mi pomáhajú pri pochopení a orientácii sa v zákonoch a vyhláškach.

pam
krátenie príplatku za inovačné vzdelávanie

Prosím Vás, pri zníženom úväzku sa kráti aj príplatok za inovačné vzdelávanie - t.j. príplatok za profesijný rozvoj?
ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
krátenie príplatku za inovačné vzdelávanie

Príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. sa kráti v súlade s pracovným úväzkom. Vyplýva to z § 27 ods. 1 uvedeného zákona.