7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Leonna
Platova trieda

Dobry den. Chcela by som sa opytat. Pracujem ako kvalifikovany vychovavatel v ZS, mam doplnene vzdelanie - strednu skolu vychovavatel a ucitel v MS. Prax 6 roky. Som zaradena v 5.platovej triede. Je to spravne zaradenie? Co potrebujem, aby som sa posunula aspon do 6.platovej triedy? Postacilo by mi akademicky titul z akejkolvek VS i 1.stupen., alebo musi to byt pedagogicke zameranie 2.stupen?
Momentalne aj studujem DiS, diplomovany specialista specialnej pedagogiky. Mam v buducnosti zaujem aj o pracu asistenta pedagoga. S tymto titulom, (viem ze je neakademicky), vzdelanim co vsetko mozem vykonavat v ZS, ( napr specialny pedagog?) A do akej platovej triedy budem potom patrit? Je asistent v rovnakej triede ako vychovavatel?
Dakujem pekne za odpoved.

Maria Pavlikova
Platová trieda

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľky materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, I. časť. Ako učiteľka materskej školy ste kvalifikovaná na úrovni stredného odborného vzdelania a zaradenie do 5. platovej triedy je správne. Do vyššej platovej triedy sa určite neposuniete na základe akéhokoľvek akademického titulu. Akademický titul nie je dôležitý, dôležité je vzdelanie podľa uvedenej vyhlášky. Špeciálny pedagóg musí mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa príslušného odboru, ktorý je uvedený vo vyhláške. Učiteľka materskej škole, vychovávateľ a pedagogický asistent pri rovnakom vzdelaní je zradený do rovnakej 5. platovej triedy.

Leonna
Platova trieda.

Dakujem velmi pekne za odpoved. Pomohli ste mi. Este sa chcem opytat, je mozne mat i dva hlavne uvazky na jednej skole?

Maria Pavlikova
Platová trieda

Neviem ako myslíte dva hlavné úväzky, každý po 8 hodín ? Zamestnávateľ môže uzatvoriť v súlade s § 50 Zákonníka práce so zamestnancom niekoľko pracovných pomerov len na činnosti spočívajúce v prácach iného druhu.

Leonna
Platova trieda

Myslim to tak, ze jeden plny uvazok vychovavatel a druhy tiez plny uvazok asistent. Doobeda asistent poobede vychovavatel. Dakujem pekne za odpoved.

Maria Pavlikova
Platová trieda

Pri takomto postupe si musíte uvedomiť, že plný úväzok je 7,5 hod denne a plus prestávka na obed, t. j. spolu 8 hodín. Pri dvoch úväzkoch je to 16 hodín denne ! Nepočíta sa len priama výchovno-vzdelávacia činnosť. Určite Vám to neodporúčam a nie je to ani realizovateľné. Ako si bude evidovať odpracovanú dobu Od 6.00 hod do 22.00 hod. Pedagogickí asistenti sa sťažujú, akú veľkú pracovnú záťaž majú pri jednom úväzku a kde bude kvalita pracovnej činnosti pri dvoch úväzkoch.

Leonna
Platova trieda

Aha.. ano mate pravdu. To som si neuvedomila. Dakujem velmi pekne za pomoc :)