112 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
ajfka
aké doplnkové štúdium

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať mám ukončené gymnázium a vysokoškolské vzdelanie učiteľ aprobačných premetov chémia a psychológia. Čo by bolo prosím pre mňa najvhodnejšie si dorobiť ak by som chcela učiť v MŠ, prípadne na primárnom stupni ZŠ?

Vďaka za odpoveď.

Maria Pavlikova
Aké doplnkové štúdium

Kvalifikačné predpoklady na výchovno-vzdelávaciu činnosť v materských školách sú uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z., príloha č. 1 časť I. a pre učiteľov prvého stupňa základnej školy v časti III. Vy ste učiteľka predmetov chémia a psychológia, tak nemusíte absolvovať celé vysokoškolské vzdelanie, ale je vhodné absolvovať rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky alebo rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky. Pre učiteľku materskej školy je plnením kvalifikačného predpokladu aj úplné stredné odborné vzdelanie alebo vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa, ale by ste boli zaradená do nižšej platovej triedy.

Wewe
MŠ, adaptačny proces, platova trieda

Dobrý deň.
Prečítala som skoro všetky príspevky z tejto témy. Asi sa budem opakovať, pýtať stále to isté dookola... V podstate asi mám aj odpovede na moje otázky, ale rada by som sa uistila.
Mám vyštudovanu sociálnu prácu II. Stupňa. Momentálne si dopĺňam DPš v mojom odbore.
Strednú školu mam vyštudovanu pedagogicko - socialnu akadémiu, odbor sociálny pracovník.
Prijali ma na zastupovanie, cca na rok a pol do materskej škôlky.
Ešte som poriadne nekonunikovala s riaditeľkou. Iba okrajovo. V skratke mi povedala, žeby som pracovala na šesť hodín a bola by som zaradená do 6.tej platovej triedy.
Chcem sa preto spýtať, čo ma čaká (adaptačny proces.... ), pretože popravde sme nič takého nespomínali, teda asi je to dôležitá zložka. a teda v akej platovej triede by som sa mala nachádzať?
Ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede.
S pozdravom

Maria Pavlikova
WeWe

Veľmi zle sa odpovedá na takéto otázky. Budete pracovať 6 hodín - denne, týždenne, mesačne ? Budete v 6. platovej triede do 1. 1. 2019 alebo po 1. 1. 2019. Vidím, že ide o prvý pracovný pomer v školstve, samozrejme, že Vás zaradia do adaptačného vzdelávania. Porozprávajte sa s pani riaditeľkou, ale nie okrajovo, veď sa jedná o Váš pracovný pomer. Ale jedine, čo viem napísať, ste nekvalifikovaná učiteľka.

Wewe
MŠ, adaptačny proces, platova trieda

Áno, prepáčte, neboli uvedené všetky skutočnosti. 6hodin denne som myslela. Nastupujem od 1.2.2019.
Samozrejme, že to neostane len pri okrajovom rozhovore. Vedela som iba tieto informácie, tak som sa chcela na ne spýtať. Hlavne na tu platovu triedu, lebo neviem kam by som po správnosti ako nekvalifikovana a bez praxe mala byť zaradená.
Ďakujem.

Maria Pavlikova
MŠ, adaptačný proces, platová trieda

Budete pracovať pravdepodobne na plný pracovný úväzok – týždenne 28 hodín. Ste nekvalifikovaná – to som Vám písala, ale máte absolvované vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, takže ako začínajúca budete zaradená do 6. platovej triedy s príplatkom začínajúceho pedagogického zamestnanca. Po ukončení adaptačného vzdelávania ostanete v 6. platovej triede bez príplatku. Zamestnávateľ by Vám mal dať podmienku doplniť si vzdelanie. Nie je rozhodujúce, či na úrovni pomaturitného štúdia alebo vysokoškolského vzdelania prvého či druhého stupňa.

Michaela Miška ...
Aký odbor musím vystudovat aby som mohla učiť V MŠ

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aký študijný odbor potrebujem dokončiť, aby som mohla učiť v materskej škole, ak mám Bc. V odbore vychovávateľstvo (UKF Nitra)? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď :)

Maria Pavlikova
Aký odbor musím vyštudovať

Kvalifikačné predpoklady na činnosť učiteľky materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z , príloha č. 1 časť I. Učiteľ materskej školy. Doplniť si môžete hociktoré z uvedených vzdelaní. Najvýhodnejšie by bolo získať druhý stupeň vysokoškolského vzdelania pre predprimárnu pedagogiku, ak by sa to dalo ako pokračovanie Vášho bakalárskeho vzdelania.

Janalu59
Kvalifikácia

Dobrý večer pani Pavlikova, chcela by som sa opýtať mám vyštudovanú strednú pedagogickú školu v odbore učiteľstvo mš a vychovávateľstvo a magisterský stupeň učiteľstvo všeobecno-vzdelavacích predmetov pedagogika a psychológia. V kvalifikačných predpokladoch je uverejnené že by som mala mať vyštudované ešte plus ročné špecializačné inovačné štúdium predškolskej a elementárnej pedagogiky. Viete mi poradiť, či vôbec také štúdium existuje? Pretože nikde také niečo nemôžem nájsť. A nemôžem teda byť zaradená v 10. Platovej triede (po starom), keď mám ukončené aj stredoškolské vzdelanie pre MŠ? Ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
Kvaliffikácia

Kde máte ísť študovať, to ja neviem, ale je to tak ako píšete. nemôžete byť zaradená do 7. platovej triedy. Na metodicko-pedagogickom centre ste sa pýtali ?

Janalu59
Kvalifikácia

V MPC som sa informovala, že také štúdium už neposkytujú., poskytovalo sa do nejakého roku 1993- momentálne také štúdium neexistuje aj keď je to uvedené v kvalifikačných predpokladoch. A doplňujúcim štúdiom predškolskej a elementárnej pedagogiky, ktoré poskytuje napr. UMB BB je možnosť zvýšiť si platovú triedu? Z 6. Do 7.? Ďakujem za vašu odpoveď

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Vo vyhláške je to uvedené ako kvalifikačný predpoklad preto, aby ten, kto také vzdelanie v minulosti absolvoval, mohol byť posúdený ako kvalifikovaný. Máte vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa iné ako požadované vyhláškou č. 437/2009 Z. z. Každé vzdelanie nižšieho stupňa, ktoré by ste absolvovali, Vás neposunie do 7. platovej triedy. Ak by ste absolvovali rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky, spĺňali by ste kvalifikačný predpoklad podľa písm. A bod 11 uvedenej časti vyhlášky, alebo aj rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky. Neviem aké doplňujúce štúdium predškolskej a elementárnej pedagogiky ste mysleli. Musí ísť o rozširujúce štúdium.

rencia
SS ci VS- BC?

Dobry den pani Pavlikova. Mam vystudovane SS a VS nepedagogickeho smeru (Stredna Polonohospodarska Skola a Slovenska Polnohospodarska Univerzita). Rada by som ucila v MS, alebo pracovala ako vychovavatelka v ZS. Na poziciu ucitelky v MS by mi stacilo keby som si spravila externe Strednu Pedagogicku Skolu - odbor ucitelstvo pre MS a vychovavatelstvo (konkretne som nasla tento odbor na PASA v Leviciach - s tymto odborom by som mohla pracovat aj v MS a aj ako vychovavatelka v ZS?), pripadne na VS (Bc) externe odbor predskolska a elementarna pedagogika alebo pedagogika a vychovavatelstvo. Chcela by som sa vsak spytat ako je to s tymi platovymi pomermi. Kde najdem aktualne platove zaradenie v pripade ze si tieto studia dorobim, prosim? A v pripade ze zacnem ucit v MS s podmienkou dorobenia si studia budem nepedagogicky zamestnanec MS (cize aky plat by mi prinalezal?). A este bolo by pre mna vhodnejsie spravit si SS s tym vzdelanim ktore som uviedla, ci VS (bakalar - 4 r externe)? Myslim, ze ak si vyberiem ktorekolvek budem po skonceni kvalifikovany pedagogicky zamestanec pre MS pripadne ZS vychovavatel ale rozdiel bude v platovom zaradeni? Uvazujem spravne? Prosim, je mozne zvladnut talentove skusky (vytvarna, telesna, hudobna) v pripade ze som neabsolvovala ziadny z týchto predmetov na ZUS?
Velmi pekne prosim o vysvetlenie. Dakujem Vam a ostavam s pozdravom.

Maria Pavlikova
SS či VS - BC ?

Najskôr sa vyjadrím k talentovým skúškam - nevyžaduje sa absolvovať predtým ZUŠ. Všetky vzdelania, ktoré uvádzate sú vhodné na to, aby ste boli kvalifikovaná učiteľka materskej školy. Po ich absolvovaní budete zaradená do 6. platovej triedy. Aj keď nebudete mať kvalifikáciu, ktorú si ale musíte doplniť a príjmu Vás do materskej školy za učiteľku, budete pedagogický zamestnanec. Každý učiteľ je pedagogický zamestnanec. Zaradenie nájdete v zákone č. 317/2009 Z. z. a plat v zákone č. 553/2003 Z. z., ktorý je aktuálny po novelizácii od 1. 1. 2019.

Majka_
Kvalifikácia a doplňujúce vzdelanie

Dobrý deň,
Mám ukončené pedagogické štúdium Učiteľstvo 1.st. ZŠ s titulom Mgr (r.2002). Ďalej som získala titul PaedDr. v tom istom študijnom odbore (r.2004) a certifikát Riadenie školy a školského zariadenia (r.2013).
Chcem sa opýtať do akej platovej triedy by som bola zaradená, ak by som pracovala v MŠ?
Môžem sa uchádzať o post riaditeľky MŠ?
Aké vzdelanie je potrebné si doplniť, aby som bola kvalifikovaná učiteľka MŠ?
Ďakujem pekne za odpoveď

Majka_
Kvalifikácia a doplňujúce vzdelanie

Dobrý deň,
Mám ukončené pedagogické štúdium Učiteľstvo 1.st. ZŠ s titulom Mgr (r.2002). Ďalej som získala titul PaedDr. v tom istom študijnom odbore (r.2004) a certifikát Riadenie školy a školského zariadenia (r.2013).
Chcem sa opýtať do akej platovej triedy by som bola zaradená, ak by som pracovala v MŠ?
Môžem sa uchádzať o post riaditeľky MŠ?
Aké vzdelanie je potrebné si doplniť, aby som bola kvalifikovaná učiteľka MŠ?
Ďakujem pekne za odpoveď

Maria Pavlikova
Kvalifikácia a doplňujúce vzdelanie

Neuvádzate stredoškolské vzdelanie, ktoré je tiež dôležité pri posudzovaní kvalifikačných predpokladov. O funkciu riaditeľky materskej školy sa môžete uchádzať, ak budete spĺňať kvalifikačné predpoklady na túto činnosť, mať päť rokov pedagogickej praxe a vykonanú prvú atestáciu. Kvalifikačné predpoklady sú uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z., príloha č. 1, časť I. Učiteľ materskej školy.

Majka_
Kvalifikácia a doplňujúce vzdelanie

Doplňujem
Stredná škola - gymnázium

Dobre Spravy
MŠ, začínajúci pedagogický zamestnanec, platová trieda

Ak uchádzač o zamestnanie učiteľa v MŠ má ukončenú strednú odbornú školu obchodu a podnikania a momentálne od septembra 2019 študuje externe na strednej odbornej škole odbor učiteľstvo pre MŠ.
Do akej platovej triedy by mal byť zaradený?

Dobre Spravy
MŠ, post riaditeľa, platové zaradenie

Vzdelanie: Ukončené úplné stredné odborné vzdelanie - zaradenie do kategórie učiteľ pre predprimárne vzdelávanie, 40 ročná prax, 1. atestácia urobená v r.2013
Momentálne pracuje ako špeciálny pedagóg v špeciálnej materskej škole.
Otázka: Može byť riaditeľkou v klasickej materskej škole? Potrebuje aj inú atestáciu alebo jej bude uznaná táto? Dokedy je potrebné urobiť si funkčné vzdelávanie od nástupu na post riaditeľky? Aké má byť jej platové zaradenie?
Dakujem

Maria Pavlikova
MŠ, post riaditeľa, platové zaradenie

Stredné odborné vzdelanie pre učiteľky materskej školy a prvá atestácia nadväzujúca na toto vzdelanie a 40 ročná prax, predpokladám, že v školstve, je plnením predpokladov na prihlásenie sa do výberového konania na miesto riaditeľky materskej školy.

Erika10
Nekvalifikovaný špeciálny pedagóg

Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o radu. Mám bakalára špeciálnej pedagogiky a chcem sa spýtať, či je možné ma zamestnať na pozíciu nekvalifikovaný učiteľ v ŠZŠ s podmienkou dokončenia magisterského štúdia do xy rokov?
Vopred ďakujem za odpoveď. :)

Maria Pavlikova
Nekvalifikovaný špeciálny pedagóg

V súlade s § 11 zákona č. 138/2019 Z. z. vyžadovaným stupňom vzdelania pre učiteľa základnej školy, strednej školy ........je najmenej vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. S vysokoškolským vzdelaním prvého stupňa Vás do pracovného pomeru na pozíciu učiteľa prijať nemôžu. Žiadna výnimka zo stupňa vzdelania neexistuje.

Erika10
Nekvalifikovaný špeciálny pedagóg

Ďakujem za odpoveď.

Lucia Olš.
MŠ, doplnenie kvalifikácie

Dobrý deň prajem.
Mám vyštudovanú strednú pedagogickú školu v LC, odbor učiteľstvo MŠ a vychovávateľstvo
BC. mám vychovávateľstvo
Mgr. mám sociálnu pedagogiku
Pracujem ako učiteľka v Mš, som zaradená do 6 platovej triedy ako nekvalifikovaný pracovnik s vysokoškolským vzdelaním druhého stupňa
Moja otázka znie, aby som postúpila do 7 platovej triedy, stačí mi spraviť rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky??? Či si musím spraviť aj doplnkové pedagogické štúdium aj napriek tomu, že strednú školu mám pedagogickú. Bolo mi povedané, že mi stačí spraviť len rozširujúce štúdium a tým by som postúpila vyššie a mohla robiť aj atestáciu.
Ďakujem krásne za odpoveď.

Maria Pavlikova
MŠ, doplnenie kvalifikácie

Ak Vám to povedal zamestnávateľ, tak mu verte. Len či pozeral do vyhlášky. On je zodpovedný za posúdenie kvalifikačných predpokladov. Kvalifikačné predpoklady sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., pre učiteľky materskej školy v prílohe č. 1, I. diel, 1. časť oddiel A. Na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa nemáte pedagogickú spôsobilosť, tak Vás na rozširujúce štúdium nepríjmu, lebo nie ste učiteľka, nemáte si čo rozšíriť. Najskôr musíte absolvovať doplňujúce pedagogické štúdium a až následne rozširujúce štúdium. Je to uvedené v bode 7.

RMAA
Zaradenie

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Mala by som záujem zamestnať sa v MŠ. Mám ukončené Bc. Predškolská elem. ped. - Mám započítanú prax 9 rokov- vychovávateĺ v ŠZŠ a asistent učiteľa v šmš. Do akej pl. triedy ma môžu zaradiť v MŠ? Ďakujem za odpoveď

majus
Druhá atestácia

Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu. Mám viac ako 10 rokov praxe ako učiteľka ZŠ. 15.11.2017 som urobila 1. atestáciu. 30.1.2020 som urobila 2. atestáciu. V robote mi povedali, že peniaze k platu za 2. atestáciu dostanem až po 5 rokoch od 1. atestácie. Je to pravda, aj keď mám prax? A teraz budem stále až do 5 rokov zaradená ako učiteľ s 1. atestáciu, aj keď už mám urobenú 2.? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Druhá atestácia

Ak ste 30. 1. 2020 urobili druhú atestáciu, vzťahuje sa na Vás § 30 ods. 2 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. a do kariérového stupňa učiteľ s druhou atestáciou Vás zaradia od 16. 11. 2022. Určitou náhradou platu je poberanie príplatku za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. až do 31. 8. 2026. Za vykonanú atestáciu Vám "kredity nezobrali", ale vyplácajú ich naďalej ako som uviedla.

6katka10
Zaradenie do platovej triedy

Dobry den, chcela by som sa informovat ohladom mojej odbornosti a zaradenia do platovej triedy, som samostatny ucitel.
Vystudovanu mam strednu pedagogicku skolu odbor ucitelstvo pre ms a vychovavatelstvo...
bc v studijnom programe predskolska a elekmentarna pedagogika - ucitelstvo pre materske skoly
Mgr. V studijnom programe predskolska a elemenatrna pedagogika ucitelstvo pre prvy stupen zs
PaedDr. Rigorozna skuska v studijnom programe predškolska a elementarna pedagogika

Za odpoved vam vopred ďakujem

Lucinka8
info

Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať aký je rozdiel medzi rozširujúcim štúdium predprimárnej pedagogiky a medzi nadstavbovým štúdium učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo?
Viem že nadstavbový štúdium trvá 2 roky externe a koľko trvá rozširujúci štúdium externe?
Ďakujem

Maria Pavlikova
Info

Nadstavbové štúdium učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo trvá pravdepodobne dva roky. Rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky trvá tiež pravdepodobne dva roky. Presnú dobu trvania si musíte zistiť priamo na škole. Rozdiel je v tom, že absolvovaním pomaturitného štúdia získate kvalifikačný predpoklad pre učiteľku materskej školy na úrovni stredoškolského vzdelania a rozširujúce štúdium môžete absolvovať ak máte pedagogické vzdelanie na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa.

Jeynka
Učiteľka MŠ

Dobrý deň, ja by som si chcela len potvrdiť po predošlých prečítaných komentároch možnosť zamestnania sa ako učiteľka MŠ. Mám vyštudovaneé Učiteľstvo ekonomických predmetov pre SŠ. Bakalárske štátne skúšky z pedagogiky pre učiteľov praktickej prípravy, psychológia pre učiteľov praktickej prípravy a ďalej ekonomických predmetov aj v magisterských štatnicovych predmetov. Pre pred primárne vzdelávanie ku stačí rozširujúce pedagogické štúdium? Ďakujem

Maria Pavlikova
Učiteľka MŠ

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov jednotlivých druhov škôl sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. Keďže nepíšete stupeň Vášho vzdelania, musíte si nájsť bod, ktorý sa Vás týka. Všeobecne sa dá povedať, že rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky je jednou z možností ako získať kvalifikáciu na pracovnú činnosť učiteľky materskej školy.

sabmar
Zaradenie do PT

Dobrý deň,
vyštudovala som VS teolo´gie - s tit. Mgr, a o pár rokov neskôr /r.2014/ VS Pedagogickú 1. stupňa s tit. Bc v odbore Predškolská a elementárna pedagogika. 1 rok som pracovala na ZS ako vychovávateľka v SKD, momentálne pracujem na Materskej škole a robím adaptačné vzdelávanie. Do ktorej platobnej triedy patrím teraz, a do ktorej PT budem patriť po úspešnom ukončení adapt. vzdelávania. Dakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie do PT

Ste kvalifikovaná učiteľka materskej školy na úrovni vysokoškolského vzdelania prvého stupňa. Počas zaradenia ako začínajúca Vám patrí 5. platová trieda a po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania 6. platová trieda.

MartinaNovak
Zaradenie do PT

Dobrý deň, mám vyštudovanú strednú pedagogickú školu v odbore Učiteľstvo pre MŠ. Pracujem ako učiteľka v MŠ s 1 ročnou praxou. Chcela by som sa opýtať či titul Mgr. z psychológie má nejaký vplyv na rast v platovej triede alebo nie.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie do PT

Vysokoškolské vzdelanie v inom odbore ako predškolská pedagogika Vás posunie do 6. platovej triedy, ale pri nepedagogickom vzdelaní sa bude vyžadovať aj absolvovanie DPŠ.

MáriaB
Vysoká škola alebo rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky

Dobrý deň, chcela by som sa sa informovať u pani. Pavlíkovej. Pracujem v MŠ na projekt NP PRIM ako školský špeciálny pedagóg. Po ukončení projektu by som sa rada zamestnala ako učiteľka v MŠ na základe voľného pracovného miesta. Moje vzdelanie: Bc. Špeciálna pedagogika aj Mgr. Špeciálny pedagogika . Moja otázka znie či budem kvalifikovaná ako učiteľka v MŠ ak sa prihlásim na Vysokoškolské štúdium 2.stupňa Mgr. odbor - predškolská a elementárna pedagogika alebo rozširujúce štúdium v tomto odbore.

Aj keď mám probém už 2 rok nájsť konkrétne toto rozširujúce štúdium veľmi v ponukách na fakultách nie je. Ďakujem

Nikola18
Učiteľ/ka v špeciálnej MŠ

Dobrý deň pani Pavlíková, rada by som Vás poprosila o informáciu, ohľadom mojej odbornosti a zaradenia do platovej triedy. Mám I. stupeň VŠ (Bc) v obore sociálna práca a 7649 6 učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Pracujem ako učiteľka v ŠMŠ, začínajúci pedagogický zamestnanec. Do akej platovej triedy by som mala byť zaradená?

Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Učiteľ/ka v špeciálnej MŠ

Ste kvalifikovaná učiteľka materskej školy na úrovni úplného stredného odborného vzdelania. Aby ste boli kvalifikovaná aj pre špeciálnu materskú školu musíte absolvovať špeciálnu pedagogiku, a to v súlade s vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 2. diel, I. časť oddiel C 1. bod. Ako začínajúca ste zaradená do 4. platovej triedy. Zamestnávateľ Vám dal podmienku podľa § 83 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. špeciálnu pedagogiku absolvovať do štyroch rokov od vzniku pracovného pomeru v špeciálnej materskej škole.

79zuzik

Dobrý deň, mám ukončené vzdelanie učiteľstvo pre 1.stupeň Zš + rozširujúce štúdium špeciálna pedagogika + 1,2 atestáciu, za sebou 16 rokov praxe. V akej platovej triede by som bola keby som učila v MŠ? Ďakujem za odpoveď

Maja16
platová trieda

Dobrý deň,
aj ja by som prosila o informáciu, do ktorej platovej triedy by som mala byť zaradená. Mám VŠ vzd. 2.stupňa - učiteľstvo pre 2. stupeň ZŠ + rigoróznu skúšku v odbore zo dňa 31. 01. 2011. Pôvodne mi už nebola uznaná ako náhrada 1. atestácie. Ako je to teraz? Ďakujem.

Maria Pavlikova
platová trieda

Prosím, napíšte konkrétne vzdelanie, vrátane rigoróznej skúšky a Vaše pracovné zaradenie.

79zuzik
Atestácie

Dobrý deň, učila som v ZŠ na 1.stupni, kde som si urobila 1, 2 atestáciu v kategórii učiteľ pre primárne vzdelávanie. Pravdepodobne od septembra budem učiť v Šzš pre žiakov s MP, budú mi tieto atestácie uznané aj v tejto škole? Ďakujem

Maria Pavlikova
Atestácie

O atestáciách pojednáva § 59 - § 62 zákona č. 138/2019 Z. z. V súlade s § 60 ods. 4 uvedeného zákona vykonaná atestácia platí pre príslušnú kategóriu a príslušný stupeň vzdelania pedagogického zamestnanca, v ktorom atestáciu vykonal. Predpokladám, že obidve atestácie ste vykonali pre kategóriu učiteľ, tak Vám ich uznajú aj v špeciálnej škole, lebo druh ani typ školy sa nesleduje.

AnnaDž
Kvalifikácia

Dobrý deň, momentálne pracujem ako nekvalifikovaný ped. zamestnanec v MŠ (6. platová trieda). Mám vyštudové učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov pre 2. stupeň ZŠ v kombinácii SJL-TSV. Ak by som chcela byť kvalifikovaná pre MŠ, aké štúdium by som mala absolvovať? Ďakujem

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľky materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel., I. časť. Keďže ste kvalifikovaná učiteľka pre druhý stupeň základnej školy, najvhodnejšie by bolo rozširujúce štúdium na splnenie kvalifikačných predpokladov na výkon pracovnej činnosti v podkategórii učiteľ materskej školy, t. j. rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky.

ivana2703
Kvalifikovanosť učiteľky MŠ

Dobrý deň, zriaďovateľ prijal na pozíciu učiteľky MŠ osobu, ktorá má ukončené gymnázium, II. stupeň v odbore Manažment a v súčasnosti študuje 2. ročník na súkromnej pedagogickej škole. Doposiaľ Považujem túto učiteľku za kvalifikovanú alebo nie? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kvalifikovanosť učiteľky MŠ

Vaša učiteľka je samozrejme nekvalifikovaná. Dôležité je vedieť, či sa jedná o prvý pracovný pomer v školstve a či jej bola daná podmienka podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z.

Stránky