5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
moni77
Uvádzajúci PZ a špecializačné vzdelávania

Dobrý deň, prosím o usmernenie.
Musí uvádzajúci pedagogický zamestnanec mať absolvované špecializačné vzdelávanie?
Ďakujem a prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
Uvádzajúci PZ a špecializačné vzdelávania

V súlade s § 35 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. špecializované činnosti podľa § 36 ods. 1 písm. a) - uvádzajúci, i) a j) môže vykonávať len pedagogický zamestnanec, ktorý absolvoval špecializačné vzdelávanie. V § 5 je uvedené, že splnenie tejto podmienky sa v niektorých prípadoch nevyžaduje. Pozrite si uvedený paragraf, či je tam Vaša pozícia tam zahrnutá.

moni77
Uvádzajúci PZ a špecializačné vzdelávanie

Ďakujem za odpoveď.
V prechodných ustanoveniach je uvedené nasledovné - § 87 ods.6

(6) Od pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca, ktorý vykonával špecializované činnosti uvádzajúceho pedagogického zamestnanca, výchovného poradcu, kariérového poradcu a uvádzajúceho odborného zamestnanca podľa predpisov účinných do 31. augusta 2019, sa špecializačné vzdelávanie nevyžaduje do 31. augusta 2025. V období podľa prvej vety sa podmienka absolvovania špecializačného vzdelávania podľa predpisov účinných od 1. septembra 2019 považuje za splnenú.

Takže môžeme pracovať aj s touto možnosťou?
Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
Uvádzajúci PZ a špecializačné vzdelávanie

Veľmi sa Vám ospravedlňujem. Hľadala som toto prechodné ustanovenie, lebo som vedela, že je nejaký odkladací termín, ale už bol asi večer, nenašla som ho. Nešlo mi to do hlavy, ale nebola som dôsledná. Samozrejme, že platí a môžete sa ním riadiť.

moni77
Uvádzajúci PZ a špecializačné vzdelávanie

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.