9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Dominika37
Zaradanie PA do PT

Dobry den, chcem sa spytat do akej platovej triedy by som bola zaradena ako pedagogicky asistent v ZS a MS.
Mam ukoncene studium na konzervatoriu absolutoriom a vysokoskolske studium 2. stupna, VSMU - pedagogika tanca.
Dakujem pekne za odpoved.

Maria Pavlikova
Zaradenie PA do PT

Napíše presne vysokoškolské vzdelanie, aj odbor aj program.

Dominika37
Zaradenie PA do PT

Vysokoskolske vzdelanie 2. stupna, titul Mgr. art.
VSMU, Hudobna a tanecna fakulta, katedra tanecnej tvordby, studijny odbor tanecne umenie, specializacia pedagogika tanca - pedagogika ludoveho tanca.
Dakujem pekne.

Maria Pavlikova
Zaradenie PA do PT

Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa nie je učiteľského zamerania, do úvahy prichádza konzervatórium. Potrebujete absolvovať rozširujúci modul doplňujúceho pedagogického štúdia na získanie kvalifikačného predpokladu na pracovnú činnosť pedagogický asistent. Zaradená budete do 5. platovej triedy.

Dominika37
Zaradenie PA do PT

Dakujem za odpoved.

Este si chcem overit, VSMU nie je ucitelskeho zamerania, ale je tam absolvovana statna skuska z pedagogiky, psychologie a odbornej didaktiky.

Aj tak sa este vyzaduje absolvovat rozsirujuci model doplnujuceho pedag. studia?

Pripadne ked konzervatoriium bolo ukoncene absolutoriom - vyssim odbornym vzdelanim.

Dakujem pekne za odpoved.

Gara
Nástup po MD

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Máme jednu pani učiteľku, ktorá bola 12 rokov striedavo na MD a RD. Za ten čas jej nabehlo dosť veľa dní dovolenky. Teraz od júla už čerpe dovolenku, keďže jej skončila RD a momentálne je nadbytočná. Od septembra nám jedna pani učiteľka odchádza na PN a žiadali sme ju, aby prišla túto pani učiteľku zastupovať, keďže vyučujú rovnaký predmet. Ona však odmieta, lebo má veľa dovolenky a pre ňu je lepšie byť doma a čerpať si dovolenku. Čo máme v takomto prípade robiť? Môžme jej nariadiť zastupovanie a ona to musí prijať? Vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Nástup po MD

V § 113 ods. 3 Zákonníka práce je uvedené, ak si zamestnankyňa nemôže vyčerpať dovolenku pre čerpanie materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, nevyčerpanú dovolenku jej zamestnávateľ poskytne po skončení materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky. Zamestnankyňa si bude čerpať dovolenku bezprostredne po rodičovskej dovolenke, a to celý nárok.

Gara
Zmena platového stupňa

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. Pracujem ako ekonómka v ZŠ. 31.7. dosiahnem 12 rokov praxe. Od kedy mám byť preradená do vyššieho platového stupňa - od 1.7. alebo až od 1.8.? Ďakujem

Maria Pavlikova
Zmena platového stupňa

V § 27 ods. 6 zákona č. 553/2003 Z. z .- tarifný plat vo vyššom platovom stupni patrí zamestnancovi od prvého dňa kalendárneho mesiaca, v ktorom dosiahol počet rokov započítanej praxe určený pre vyšší platový stupeň.
Od 1. 7. postúpite do vyššieho platového stupňa.