5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
zuzanaluky
triednictvo

Pekny den pani Pavlikova,
chcela by som sa informovat, ci moze zacinajuci pedagogicky zamestnanec v MS / 1rok praxe / , uz s ukoncenim adap.vzdelanim vykonavat dalsi rok triedneho ucitela. / nutne doplnkove studium este nezacal a teda vzdelanie este nema, aj ked adapt.ukoncene / vdaka

Maria Pavlikova
triednictvo

V § 37 zákona č. 138/2019 Z. z. je uvedené, kto môže vykonávať činnosť triedneho učiteľa . Podmienka doplnkového štúdia ? tam nie je uvedená. Aké vzdelanie ešte nemá ? Treba si to trochu ujasniť. Ak má ukončené adaptačné vzdelávanie, tak zrejme nie je začínajúci ako to píšete. Buď má ukončené adaptačné vzdelávanie a je samostatný alebo nemá ukončené adaptačné vzdelávanie a je začínajúci.

zuzanaluky
triednictvo1

Pekny vecer, doplnam informacie. Jedna sa o osobu, ktora nastupila do MS pracovat pred rokom, spravila si adaptacne vzdelanie, ale teda v prac.zmluve ma uvedene, ze si musi do 4 rokov urobit - dokoncit skolu, / kedze nema potrebne vzdelanie na vykonavanie ucitelky v MS/. Moja otazka znela, ci moze vykonavat funkciu triedneho ucitela / v uvedenom paragrafe sme to nenasli, su tam cinnosti, co vykonava triedny ucitelatd, ale viac sme nenasli. dakujem za info

Maria Pavlikova
triednictvo1

Zákon č. 138/2019 Z. z. by mal každý zamestnanec v školstve aspoň raz ročne prečítať. Pozrite § 35 celý a hlavne ods. 3. Do pracovnej zmluvy ste jej dali podmienku doplniť si vzdelanie a po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania ste ju v zmysle § 83 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. zaradili do kariérového stupňa samostatná učiteľka materskej školy. Vaša učiteľka môže úplne v súlade so zákonom č. 138/2019 Z. .z vykonávať činnosť triedneho učiteľa..

zuzanaluky
triednictvo2

pekny vecer. Ja niesom zamestnavatel , zmluvu som jej nerobila. A v zakonoch sa naozaj tak dobre nevyzname... Je to moja znama, ktora ma poprosila, aby som to skusila preverit. Dakujem za odpoved.