9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Petra B.
asistent

Dobry den pani Pavlikova. Rada by som pracovala ako asistent ucitela. Mam vystudovanu pedagogicku fakultu, prvy stupen BC. Podla tabuliek ako zacinajuci asistent by som bola zaradena do 5 triedy, samostatny 6 triedy. Viac sa neda posunut platovo? Ziadna atestacia ako u vychovavateliek a uciteliek v MS? Nejake navrhy boli, aby aj asistenti si mohli urobit 1. atestaciu, ale asi to nepreslo, kedze som nic nenasla. Moze asistent absolvovat specializacne vzdelavanie, alebo profesijny-inovativny rozvoj? O kolko % si u čoho mozem pomoct? Dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
asistent

Čo sa týka kvalifikačných predpokladov pedagogických asistentov je to tak ako píšete. Najvyššie zaradenie je do 6. platovej triedy. Pedagogický asistent atestácie nevykonáva. Profesijný rozvoj môžete absolvovať, napr. inovačné vzdelávanie. Príplatok za profesijný rozvoj za inovačné vzdelávanie v rozsahu nad 50 hodín podľa § 14e ods. 1 písm. d) zákona č. 553/2003 Z. z. sa vypláca vo výške 3 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je pedagogický zamestnanec zaradený, max. do výšky 12 %.

PetraB
asistent ucitela

Dakujem za odpoved, ak sa este smiem spytat poslednu otazku a to, ci si mozem robit tie inovacne vzdelavania za sebou. alebo je tam nejaky casovy limit medzi nimi a vzdy treba pockat, lebo vo vyhlaske som nic nenasla. Kedze by som sa rada dostala na tych 12%, musim ich absolvovat 4x a teda ci mozem za sebou. Dakujem pekne za odpoved.

Maria Pavlikova
asistent učiteľa

Čo sa týka profesijného rozvoja, táto oblasť nie je upravená vo vyhláške, ale v zákone č. 138/2019 Z. z., a to od § 40 do § 63 a v zákone č. 553/2003 Z. z. v §14e. Absolvovať vzdelávanie nie časovo určené, ale všetky musia byť zaradené v pláne profesijného rozvoja školy.

PetraB
asistent ucitela

Dakujem za usmernenie. V podstate je mi jesne, ze ako pedagogicky asistent si mozem prilepsit inovacnym vzdelavanim a to 3% Este som nasla, Program Kvalifikacneho vzdelavania pre asistentov, rozsah hodin je 145, len nie je uvedene, ci priplatok za profesijny rozvoj je u toho 12% alebo 3% V podstate radsej by som absolvovala jedno vzdelavanie za 12% ako 4 inovacne po 3% Moze si pedagogicky asistent urobit naraz tych 12%? Kde by som nasla nejake usmernenie, kto to robi? Dakujem

Maria Pavlikova
asistent učiteľa

V § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. sú uvedené všetky druhy vzdelávania, za ktoré sa poskytuje príplatok. Kvalifikačné vzdelávanie nie je takéto vzdelávanie a neviem, prečo kvalifikovaný pedagogický asistent mal absolvovať kvalifikačné vzdelávanie. Spravte si štátnu jazykovú skúšku, za tú je 12 %.

Gabriela Cabanova
štátna jazyková skúška -profesijný rozvoj

Úroveň jazykovej skúšky sa neposudzuje ? Je jedno či dosiahne stupeň B2 alebo C ?

PetraB
asistent ucitela

Dobry den, statna jazykova skuska, za ktoru sa priznava priplatok za profesijny rozvoj 12% ma byt urobena zo Slovenskeho jazyka, alebo moze byt aj cudzi jazyk?
Kedze chcem pracovat ako pedagogicky asistent v zakone som nasla a) 12 % z platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je zaradený, za úspešné absolvovanie rozširujúceho štúdia podľa osobitného predpisu... Neviem, ci si ako pedagogicky asistent mozem spravit ROZSIRUJUCE STUDIUM, kedze mam VS 1 stupen- predskolska a elementarna pedagogika. Nasla som cez mpc edu- Rozširujúci modul doplňujúceho
pedagogického štúdia pre vychovávateľov, rozsah 90 hodin- povazuje sa toto studium za dostatocne a boli by splnene podmienky na vyplacanie 12%? Dakujem

Maria Pavlikova
asistent učiteľa

Ja Vám už trochu nerozumiem. Ste kvalifikovaný pedagogický asistent, žiadne rozširujúce štúdium nie je potrebné a nepredpokladám, že by Vám ho zamestnávateľ uznal. Štátna jazyková skúška sa myslí samozrejme štátna jazyková skúška z cudzieho jazyka. Skúste sa zamestnať na inej pozícii, kde sa bude vyžadovať magisterské štúdium, ktoré samozrejme musíte predtým absolvovať.