4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Žigmundová
Náhrada mzdy

Dobrý deň,
vychovávateľka mi doniesla "P" ako doprovod u zubára zťp manžela. áno, v zákone § 141 sú ustanovené náhrady mzdy ako 7x P na seba, 7x ako doprovod a 10x zťp, ale nasledovne:
- zdravotne postihnutého dieťaťa do zariadenia sociálnej starostlivosti alebo špeciálnej školy; pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne len jednému z rodinných príslušníkov na nevyhnutne potrebný čas, najviac na desať dní.

všetky P si zamestnankyna už vyčerpala. neviem jej to dať ani ako doprovod rodinného príslušníka. ak má dieťa zťp, môžem jej to uznať ak ho doprevádza k akejkoľvek lekárke?
vopred ďakujem

Maria Pavlikova
Náhrada mzdy

Dovolím si, spýtať sa, koho Vaša zamestnankyňa sprevádzala - manžela k zubárovi alebo dieťa zdravotne postihnuté do zariadenia sociálnej starostlivosti. Vy nie ste kompetentná posudzovať oprávnenosť predloženého potvrdenia a či to môže byť k akejkoľvek lekárke, pretože neviem aká je to akákoľvek lekárka.
Skúste to napísať po preštudovaní § 141 Zákonníka práce zreteľne, aby som to pochopila aj ja. § 141 ods. 2 písm. e) bod 1 je sprvádzanie rodinného príslušníka do do zdravotníckeho zariadenia, napr. aj manžela a bod 2 je sprevádzanie dieťaťa do zariadenia sociálnej starostlivosti alebo špeciálnej školy.

Žigmundová
Nahrada mzdy

Ano, nie som kompetentna posudzovat opravnenost.
Zamestnankyna chce cerpat jedno z naroku - 10x sprevadzanie zťp
Zakon definuje sprevadzanie dietata ztp

Na listocku na doprovod manzela ztp.

Predchadzajuca mzdarka jej uznavala. Mne sa to po prestudovani paragrafu 141 nezda.
Verim, ze som to uz uviedla na spravnu mieru. :)

Maria Pavlikova
Náhrada mzdy

Aj tak nerozumiem. Ospravedlňujem sa. Na manžela môže čerpať 7 dní ako doprovod do zdravotníckeho zariadenia a nemusí byť, ale aj môže byť ZŤP. A na dieťa ZŤP ďalších 10 dní pracovného voľna s náhradou mzdy.