4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
sospu
Preradenie z MOV na poziciu ucitela

Dobry den,

prosim Vas, mali sme majsterku OV, ktoru sme preradili na poziciu ucitelky. Ma VS druheho stupna, bola zaradena ako samostatny PZ v platovej triede 6 (na pozicii majsterky OV). Teraz, ked sme ju preradili na poziciu ucitelky, tak ma postupit do platovej triedy 7? Zastupca ju na zaklade vzdelania uznal ako nekvalifikovanu.

Dakujem velmi pekne.

Maria Pavlikova
Preradenie z MOV na poziciu ucitela

Ak zástupca uznal Vašu učiteľku ako nekvalifikovanú, tak je nekvalifikovaná. Nenapísali ste ani jej vzdelanie ani čo učí, ako mám určiť zaradenie. Vy to tak robíte bez kompletného posúdenia, iba odhadom, ja nie.

sospu
Preradenie z MOV na poziciu ucitela

Jej vzdelanie posudzoval jej nadriadeny, ktory to konzultoval aj s ministerstvom. Ku mne sa dostala len informacia, ze ako ucitelka je nekvalifikovana. Ako majsterka bola v PT 6.

Majsterku robila na zaklade vyucneho listu - 2889 2 chemik. Bakalara ma v odbore majster odbornej vychovy. Magistra ma z andragogiky. Vyucuje aplikovanu chemiu.

Maria Pavlikova
Preradenie z MOV na poziciu učitela

Vaša učiteľka je jednoznačne nekvalifikovaná, 6. platová trieda, to je snáď jasné aj bez konzultácie na ministerstve. Možno by stálo za zmienku využiť § 83 ods. 2 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. a zaradiť ju ako samostatnú učiteľku do 7. platovej triedy.