11 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Szallerovaruzena
p.

Dobrý deň prajem,

chcem Vás veľmi, veľmi pekne poprosiť o pomoc pri zaradení učiteľky MŠ
- vzdelanie Vysoká škola ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave odbor ekonómia a manažment magisterské štúdium, Mgr. v r. 2020.

V r. 2022 Súkromná stredná odborná škola pedagogická. Bieloruská 1,
Bratislava maturitná skúška.
Adaptačné vzdelávanie už absolvovala v roku 2021.

Je správne ak bude zaradená v 6. triede ?

Veľmi ďakujem za Váš čas. S pozdravom Szallerová Ružena, za MŠ
Széchényiho, Nové Zámky (tel.č. 0904 441 137)

Maria Pavlikova
p.

Ak vzdelanie získané na súkromnej strednej odbornej škole pedagogickej je zamerané na predškolskú pedagogiku, tak Vašu učiteľku materskej školy ste správne zaradili do 6. platovej triedy.

Szallerovaruzena
plat.zaradenie

Ďakujem za odpoveď, len ma ešte zaujíma, že aj keď má vysokú školu 2.stupňa s titulom Mgr., ktorý ale nie je pedagogický smer, nemôže mať 7. platovú triedu? Dakujem za Váš čas, veľmi si cením Vašu pomoc.

Maria Pavlikova
plat.zaradenie

Rada Vám odpoviem na každú otázku, ale keď Vám napíšem, že správne je zaradená do 6. platovej triedy, tak to píšem, že to má tak byť. Do 7. platovej triedy sa zaraďuje, keď spĺňa kvalifikačný predpoklad, Titul ma nezaujíma, ale odbor vzdelania.

Mgr. Jana Petrášová
plat. zaradenie

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Vyučujem neodborne na II. stupni. Mám vyštudované učiteľstvo pre I. stupeň, rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky a I. atestáciu v odbore pre I. stupeň. Mám odpracovaných takmer 25 rokov v školstve. Som správne zaradená do 6. platovej triedy ako začínajúci učiteľ? Neráta sa mi žiadna pedagogická prax?

Maria Pavlikova
plat. zaradenie

Ako začínajúca učiteľka nemôžete byť zaradená v žiadnom prípade. pedagogická prax sa Vám započíta plne. v 6. platovej triede ste zaradená preto, že neplníte kvalifikačný predpoklad a preto Vám neuznali ani atestáciu. Musíte absolvovať rozširujúce štúdium pre nejaký predmet.

Mgr. Jana Petrášová
plat. zaradenie

Ďakujem za odpoveď. Chápem svoje zaradenie do platovej triedy. Mohli by ste mi, prosím, uviesť zákon pojednávajúci o uznaní praxe?

Maria Pavlikova
plat. zaradenie

Prax sa započítava v súlade s § 6 zákona č. 553/2003 Z. z. a samozrejme podľa úpravy vo vnútornom mzdovom predpise zamestnávateľa.

Mgr. Jana Petrášová
plat. zaradenie

Ďakujem za odpoveď, ale znova sa musím na Vás obrátiť. Zamestnávateľ mi nepočíta do praxe materskú dovolenku. Má to tak byť? Chcem sa tiež opýtať, či čas, keď som pracovala na dohodu ako doučovateľka na II. stupni ZŠ v projekte Spolu múdrejší3 1/2 roka, sa mi tiež nezapočítava do praxe? Ďakujem za odpoveď!

Maria Pavlikova
plat. zaradenie

Doba starostlivosti o dieťa sa započítava do praxe podľa § 6 ods. 4 písm. c) a ods. 5 zákona č. 553/2003 Z. z. Pedagogickú prax by Vám mali započítať plne bez ohľadu na to, či bola vykonávaná odborne alebo neodborne. Musíte sa obrátiť na zamestnávateľa.

Mgr. Jana Petrášová
odmena a prax

Dobrý deň, pani Pavlíková, chcem sa Vás opýtať, kto mi má vyplatiť odmenu 500 eur, keď som pracovala v roku 2022 u dvoch zamestnávateľov? V predchádzajúcom zamestnaní som pracovala ako školský špeciálny pedagóg a do odbornej praxe mi bola započítaná aj prax, keď som pôsobila ako profesionálny rodič. Teraz som zamestnaná ako učiteľka a prax mi uznaná nebola. Ako to je? Ďakujem za odpoveď!