4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Lila
Príplatok za rozširujúce štúdium

Dobrý deň pani Pavlíková,
rada by som sa Vás opýtala na informáciu ohľadom príplatku za rozširujúce štúdium.
Vyučujem na druhom stupni ZŠ a nakoľko mám urobené aj rozširujúce štúdium na primárne vzdelávanie (reálne tam 4 hodiny aj učím), bol mi k tarifnému platu a príplatku za triednictvo určený aj príplatok za profesijný rozvoj. V novom školskom roku budem však vyučovať len na prvom stupni a zaujíma ma, či mi stále bude prináležať tento príplatok za profesijný rozvoj (rozširujúce štúdium - primárne vzdelávanie) ?
Vopred Vám ďakujem za odpoveď, z pozdravom Lila

Maria Pavlikova
Príplatok za rozširujúce štúdium

Príplatok za rozširujúce štúdium podľa § 14e ods. 1 písm. a zákona č. 553/2003 Z. z. sa vypláca za absolvované rozširujúce štúdium po dobu siedmich rokov od jeho priznania. Ak ste absolvovali rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky, získali ste túto kvalifikáciu, ale zákon nevyžaduje, že musíte učiť na prvom stupni základnej školy. Prináleží Vám bez ohľadu, či učíte alebo neučíte na prvom stupni základnej školy.

ZuzanaHab
Príplatok za rozširuje štúdium

Dobrý deň, pani Pavlíková,
rozširujúce štúdium SJL som ukončila v roku 2017,vystudované mam učiteľstvo vseobecno-vzdelavacich predmetov - dejepis, náuka o spoločnosti - v roku 2009 ukončené. Chcela by som sa Vás opýtať, mám aj ja nárok na príplatok 12%? Minulý rok som nastúpila do školy ako učiteľ 1 stupňa a príplatok nikto neriešil, tak neviem, či mám naň nárok alebo nie. Ak áno, čo pre to urobiť, musím oň požiadať? Ďakujem veľmi pekne. S pozdravom, Zuzana H.

Maria Pavlikova
Príplatok za rozširuje štúdium

Príplatok za profesijný rozvoj za rozširujúce štúdium podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. sa priznáva za rozširujúce štúdium absolvované po 1. 9. 2019.