4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Mária Baranová
projekt MPC

Dobrý deň,
neviem, či je to otázka na vás, ale možno mi s tým pomôžete. Chcem sa opýtať, je možné odstúpiť od pracovnej ponuky, ktorá je poskytovaná cez MPC. Škola moje údaje už nahrala, ale nič som zatiaľ nepodpísala. Dostala som vhodnejšiu pracovnú ponuku a túto by som rada odmietla. Myslím, že by to nemal byť problém, ale dostávajú sa mi aj opačné názory.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Projekt MPC

Máte na mysli odstúpenie od pracovnej zmluvy ? Keď ste nič nepodpísali, tak pracovný pomer nevznikol a nemáte od čoho odstupovať. Odstúpenie od zmluvy je upravené v § 19 Zákonníka práce.

econia
Projekt MPC a MD

Dobrý deň,
prosím Vás o radu ohľadom zamestnankyne projektu cez MPC, ktorá nám od 2.10.2022 nastúpila na MD a do tohto nástupu si vyčerpala dovolenku nárokovateľnú na tento rok vo výške 45 dní. MD sa počíta ako výkon práce a v zmysle § 109 odst.2 Zákonníka práce sa jej dovolenka na tento rok nekráti. Z MPC nám nechcú uznať 45 dní dovolenky, ale len alikvotnú časť počas jej pracovného výkonu t.j. do 30.9.2022./45:12x9=33,75 dní/. Ako ZŠ týmto prichádzame o fin.prostriedky za 11,25 dní.
Prosím Vás, nestretli ste sa s takýmto postupom?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Projekt MPC a MD

Nestretla som sa s takýmto problémom, pretože ja zmluvy medzi MPC a zamestnávateľom ani nepoznám ani neriešim. Z praktického hľadiska sa prikláňam na stranu MPC.