4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
noemmy
Zaradenie zamestnanca

Dobry den,

Mam ukoncenu FHPV PU v aprobacii dejepis -obcianska nauka (Mgr.) a rigoroznu skusku z didaktiky dejepisu (PaedDr.) Ukoncene adaptacne vzdelavanie a pedagogicka prax v odbore 3 roky.
V sucasnosti vsak pracujem ako nekvalifikovana ucitelka v MS, 6. platova trieda. Na doplnenie kvalifikacie pre MS si potrebujem dorobit rozsirujuce studium predskolskej pedagogiky na strednej pedagogickej skole.
Moja otazka znie, mozem byt po ukonceni spominaneho rozsirujuceho vzdelania zaradena do 7. platovej triedy? Alebo nadobudnem iba status kvalifikovany ucitel pre MS, avsak 6. platova trieda mi ostane..

Dakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie zamestnanca

Po absolvovaní pomaturitného štúdia predškolskej pedagogiky na strednej pedagogickej škole budete kvalifikovaná učiteľka materskej školy na úrovni stredoškolského vzdelania so zaradením do 6. platovej triedy.

margareta50
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň želám. Chcela by som sa spýtať, mám ukončenú Pedagogickú a sociálnu akadémiu v odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo a 2.stupeň VŠ v odbore špeciálna pedagogika a poradenstvo. V odbore som ešte nepracovala.Vedeli by ste mi poradiť do akej platovej triedy by som bola zaradená ak nastúpim na miesto špeciálneho pedagóga do Špeciálnej materskej školy alebo ako špeciálny pedagóg na ŠZŠ? Ďakujem veľmi pekne

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,
pre istotu uvádzam, že rozlišujeme kategórie školský špeciálny pedagóg, špeciálny pedagóg a terénny špeciálny pedagóg a učiteľ v špeciálnej škole, či už materskej alebo základnej škole. kvalifikačné predpoklady pre uvedené kategórie sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 8, 11 a v prílohe č. 1, druhý diel. Mohli ste uviesť presne odbor a program Vášho vysokoškolského vzdelania , aby nedošlo k nedorozumeniu. Kvalifikačné predpoklady na činnosť špeciálneho pedagóga v podstate spĺňate a budete zaradená do kariérového stupňa začínajúci špeciálny pedagóg do 6. platovej triedy. V špeciálnej materskej škole nie je kategória špeciálny pedagóg ani školský špeciálny pedagóg, iba učiteľ. Skúste konkretizovať vzdelanie aj kategóriu, v ktorej chcete pracovať.