10 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Pavol55
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň. Momentálne som tretí rok zaradený ako samostatný pedagogický zamestnanec. Pôsobil som viac ako 7 rokov ako športovec v najvyššej súťaži. Môžem byť okamžite podľa nového zákona zaradený do platovej triedy s druhou atestaciou? Ďakujem

TOMINO321
pripínam sa

Dobrý deň, som na tom podobne a tak isto ma zaujíma odpoveď, ďakujem.

Pavol55
Tsv

Ten zákon je tak napísaný, že to nie je jasné nikomu. My nevieme, riaditeľ neviem. Mali by to lepšie špecifikovať

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,
§ 30 zákona č. 138/2019 Z. z. a jeho novela nie je zle napísaný, ale treba ho čítať s porozumením. Pavol55 sa pravdepodobne pýtate na § 30 ods. 5 uvedeného zákona. Neuvádzate aké máte vzdelanie, čo učíte, atď., tak si ho prečítajte po slovíčku a ak spĺňate všetko, čo je tam uvedené, vyžiadajte si potvrdenie - doklad o Vašom pôsobení v najvyššej celoštátnej súťaži s uvedenou dobou viac ako sedem rokov a od 1. 9. 2022 (odvtedy je účinná novela zákona) Vás riaditeľ môže, ale nemusí, zaradiť do kariérového stupňa učiteľ s druhou atestáciou bez toho, aby ste boli učiteľ s prvou atestáciou najmenej päť rokov a pod. Môže tak urobiť aj od 1. 6., alebo kedy sa rozhodne. Ak by to bolo nepriechodné, tak po piatich rokoch od zaradenia do kariérového stupňa samostatný učiteľ Vám patrí zaradenie podľa § 30 ods. 1 písm. e) zákona č. 138/2019 Z. z. do kariérového stupňa učiteľ s prvou atestáciou na základe potvrdenia zo zväzu bez toho, aby ste vykonali prvú atestáciu.

Pavol55
Tsv

Dobrý deň. Ďakujem pekne za odpoveď . Ide o to že riaditelka mi odpísala na žiadosť že sa to nedá. Následne som kontaktoval iného riaditeľa a ten povedal, že to konzultoval s ministerstvom a že sa to nedá skôr ako budem mať prax. Takže ďakujem ešte raz za odpoveď ,som rád že sa to dá aj skôr.

Maria Pavlikova
Tsv

Dobrý deň,
prax, teda zaradenie do predchádzajúceho kariérového stupňa sa sleduje v § 30 ods. 1 a ods. 2. Ods. 3, 4 a 5 sa nesleduje prax, dali by to do ods. 1 alebo 2 pod ďalšie písmeno. Aspoň ja takto čítam zákon. Ak máte písomné stanovisko z ministerstva je to iné, ak nechcem povedať, už všeličo bolo vysvetľované všelijako. Záleží na riaditeľke, keď sa nedá, tak sa nedá.

Pavol55
Tsv

Takže Vaše stanovisko nestačí ukázať riaditeľke? Koho alebo kde môžem kontaktovať na ministerstve? Ďakujem

Maria Pavlikova
Tsv

Dobrý deň,
samozrejme, že môžete ukázať aj moje stanovisko. Problém je jedine v tom, že riaditeľ môže. Aj keď Vám z ministerstva dajú stanovisko rovnaké ako moje, slovko "môže" ostáva. Na ministerstvo netreba uvádzať meno, na podateľni to pridelia.

TOMINO321
pripajam sa

Dakujem aj ja za vase stanovisko a vysvetlenie daneho zakona.

TOMINO321
Otazka

Ahoj Pavol55, uz si podaval otazku na ministerstvo, aby sme to nerobili duplicitne, Dakujem za odpoved pripadne mi napis na email tomino321@azet.sk