6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Lucia L
Kvalifikačné predpoklady - učiteľ telesnej výchovy a anglického jazyka

Dobrý deň,

chcem sa opýtať či spĺňa učiteľ kvalifikačný predpoklad na výučbu telesnej výchovy a anglického jazyka.

Má vyštudovanú VŠ - Filozofická fakulta odbor história (Mgr.) ukončené štúdium r. 2017, DPŠ zamerané na predmet história ukončené v r. 2022. Momentálne sa pripravuje na štátnu skúšku z anglického jazyka na Štátnej jazykovej škole. Má aj futbalovú trénerskú licenciu A (3.stupeň). V roku 2021 ukončil na inej škole adaptačné vzdelávanie.

Je potrebné, aby si ešte doplnil nejaké štúdium, aby splnil kvalifikáciu na výučbu TV a ANJ?.

Ešte sme takýto prípad nemali, preto vás žiadam o radu.
Ďakujem za pomoc.

L.L.

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady

Dobrý deň,
Váš učiteľ nespĺňa kvalifikačné predpoklady ani na vyučovanie anglického jazyka ani na vyučovanie telesnej výchovy. Samozrejme, že je povinný získať kvalifikačný predpoklad v súlade s vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, prípadne 3. diel.

Lucia L
Kvalifikačné predpoklady

Ďakujem za odpoveď. Chcem sa ešte spýtať či na získanie kvalifikačného predpokladu na vyučovanie ANJ mu bude stačiť vykonanie štátnej jazykovej skúšky.

Ďakujem
L.L.

Lucia L
Kvalifikačné predpoklady

a ešte sa chcem opýtať či po absolvovaní štátnej jazykovej skúšky mu máme uznať aj príplatok za profesijný rozvoj vo výške 12%

ďakujem za odpoveď
L.L.

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady

Dobrý deň,
po vykonaní štátnej jazykovej skúšky, bude Váš zamestnanec spĺňať kvalifikačné predpoklady na vyučovanie cudzieho jazyka v súlade s vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 3. diel.

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady

Dobrý deň,
za štátnu jazykovú skúšku patrí pedagogickému zamestnancovi príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e ods. 1 písm. b) zákona č. 553/2003 Z. z. vo výške 12 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je pedagogický zamestnanec zaradený.