6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
JankaV282
Môžem učiť?

Dobrý deň, mám ukončené VŠ II. stupňa v roku 2009– Ľudské zdroje a personálny manažment, od roku 2022 študujem Predškolskú a elementárnu pedagogiku, na budúci rok končím Bc - štúdium. ak by som chcela teraz začať učiť na 1-4 môžem nastúpiť s podmienkou(zatiaľ nekvalifik.) dokončenia štúdia? 2 roky pracujem ako asistent na ZŠ.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Môžem učiť?

Dobrý deň,
môžete učiť, ak Vás príjmu do zamestnania. Ste nekvalifikovaná, dajú Vám podmienku podľa § 83 ods. 1 alebo ods. 2 zákona č. 138/2019 Z. z. získať kvalifikačný predpoklad. Pravdepodobne Vám túto podmienku dali aj na činnosť pedagogického asistenta. Predškolská a elementárna pedagogika nie je primárna pedagogika pre prvý stupeň základnej školy.

JankaV282
Môžem učiť?

Neviem, či to správne chápem, učiť môžem zatiaľ v MŠ, ale na základnej škole zatiaľ nie, až keď nastúpim na Mgr. primárne až vtedy môžem začať učiť na ZŠ 1-4?

Maria Pavlikova
Môžem učiť?

Dobrý deň,
nie je mi jasné ani čo robíte ani kedy ste dostali podmienku získať kvalifikačný predpoklad a na akú činnosť, ale mám všetko vedieť a odpovedať Vám kvalifikovane. Vyhláška MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z. v prílohe č. 1 jasne uvádza aké vzdelanie na akú činnosť sa vyžaduje.

LuFi
Výpoveď

Dobrý deň, dávam výpoveď z môjho aktuálneho zamestnania a budúci školský rok už budem pracovať na inej škole. Ak dám výpoveď dohodou od 1.7. nevyjdú mi dni dovolenky a rada by som sa vyhla evidencii na úrade práce. Je možné dať výpoveď aj neskôr počas prázdnin, kedy mi zamestnávateľ podľa jeho slov “nevie zabezpečiť pracovnú činnosť?” Sú povinní mi niečo dať na prácu? Ďakujem

Maria Pavlikova
Výpoveď

Dobrý deň,
je rozdiel či končíte pracovný pomer výpoveďou alebo dohodou. Výpoveďou je vždy k poslednému dňu mesiaca a dohodou môže byť hociktorý deň, na ktorom sa so zamestnávateľom dohodnete.