6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Dana Duvačová
Môžem učiť?

Dobrý deň pani Pavlíková. Chcem sa Vás spýtať, či môžem od budúceho školského roka učiť na 1. stupni ZŠ? Mám Mgr. titul v odbore Učiteľstvo a pedagogické vedy so zameraním na Ekonomické predmety a momentálne som ukončila prvý ročník rozširujúceho štúdia na UK Komenského v Bratislave v študijnom odbore Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie. Ak je to možné, do akej platovej triedy by som bola zaradená? Momentálne pracujem tretí rok v ZŠ ako samostatný pedagogický asistent.
Vopred ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Môžem učiť?

Dobrý deň,
učiť na prvom stupni základnej školy môžete aj keď nemáte ukončené rozširujúce štúdium. Pravdepodobne Vám plynie podmienka podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2018 Z. z. Je potrebné, aby ste podstatné náležitosti uviedli v otázke, ja nemám Vašu pracovnú zmluvu k dispozícii. Keď si pozriete ostatné otázky " Môžem učiť ? " všetky sú rovnaké ako Vaša a aj moja odpoveď bude rovnaká.

Verča25
Rigirozne konanie/ vychovny poradca

Dobry den,
v roku 2004 som ukoncila vs vzdelanie v odbore Pedagogika, v roku 2021 rigorozne konanie v odbore Socialna pedagogika. Otazka na Vas je, ci mozem byt zaradena ako ucitel s prvou atestaciou na zaklade riga , nakolko vykonavam vychovneho poradcu na zs a som samostatny pedagogicky zamestnanec s 5 rocnou praxou. Dakujem.

Maria Pavlikova
Rigirozne konanie/ vychovny poradca

Dobrý deň,
ste zaradená do kariérového stupňa samostatný pedagogický zamestnanec, teda samostatný učiteľ viac ako päť rokov a máte vykonanú rigoróznu skúšku v odbore sociálna pedagogika. Pýtam sa, aké predmety učíte na základnej škole.

Verča25
Rigirozne konanie/ vychovny poradca

Dobry den, koncim Informatiku tento rok, ucim informatiku. Otazka sa bude tykat obdobia, ked uz budem kvalifikovana na INF a zaroven ci by mi bola uznana rigorozna skuska v predmete Socialna pedagogika ako nahrada prvej atestacie na zaklade tej druhej mojej pracovnej pozicii vychovneho poradcu.
Zhrniem - ci mozem ziadat o uznanie nahrady prvej atestacie kvoli vychovnemu poradenstvu. Pretoze pri ucitelstve INF sa mi to na to nevztahuje. Dakujem.

Maria Pavlikova
Rigirozne konanie/ vychovny poradca

Dobrý deň,
rigorózna skúšku možno uznať pre zaradenie pedagogického zamestnanca do kariérového stupňa pedagogický zamestnanec s prvou atestáciou za splnenia podmienok uvedených v § 30 ods. 1 písm. c) zákona č. 138/2019 Z. z. Ak všetky podmienky spĺňate, tak Vám ju zamestnávateľ uzná. Kategórie pedagogických zamestnancov sú uvedené v § 19 a kariérové pozície v § 36 uvedeného zákona. Vaša kategória je učiteľ, teda rigoróznu skúšku musíte vykonať v aprobačnom predmete.