5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Nika1982
Špeciálny pedagóg

Dobrý deň,
prosím o radu. Ideme prijať špeciálneho pedagóga do ZŠ na 60% úväzok. Uchádzačka má Mgr. vzdelanie v odbore špeciálna pedagogika. Z tohto úväzku bude zaradená ako odborný zamestnanec do 2 pracovnej triedy.
Na 40%-tný úväzok ju chceme prijať ako učiteľku I.stupňa. Z tohto úväzku bude zaradená ako pedagogický zamestnanec nekvalifikovaný? Momentálne je študentkou 1 ročníka rozširujúceho štúdia v študijnom odbore Učiteľstvo a pedagogické vedy, program Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie. Adaptačné vzdelávanie absolvovala ako pedagogický zamestnanec v MŠ. Je potrebné, aby znova absolvovala adaptačné vzdelávanie ako odborný zamestnanec? Ďakujem veľmi pekne za rady.

Maria Pavlikova
Špeciálny pedagóg

Dobrý deň,
ak v materskej škole absolvovala adaptačné vzdelávanie, ale nebola zaradená ako samostatný pedagogický zamestnanec, neviem posúdiť uplatnenie § 29 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. Neuvádzate, či mala alebo má podmienku splniť kvalifikačný predpoklad a kedy nastúpila do prvého pracovného pomeru v školstve, tak sa mi nedá odpovedať.

Nika1982
Špeciálny pedagóg

Dobrý deň, po absolvovaní adaptačného vzdelávania v MŠ bola zaradená ako samostatný pedagogický zamestnanec, do prvého pracovného pomeru v školstve nastúpila 1.9.2017. Veľmi pekne ďakujem za cenné rady.

Maria Pavlikova
Špeciálny pedagóg

Dobrý deň,
po absolvovaní adaptačného vzdelávania sa pedagogický zamestnanec zaraďuje ako samostatný pedagogický zamestnanec, ale to musím byť kvalifikovaný alebo mať výnimku podľa § 83 ods. 1 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. Adaptačné vzdelávanie nemusí absolvovať a ako učiteľka je nekvalifikovaná.

Nika1982
Špeciálny pedagóg

Veľmi pekne ďakujem za pomoc.