9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Júlia105
Zaradenie učiteľky materskej školy

Dobrý deň pani Pavliková, chcem Vás poprosiť o radu so zaradením učiteľky materskej školy. Má ukončenú Strednú priemyselnú školu v roku 1985, v rokoch 1989 - 1991 si urobila na Strednej pedagogickej škole v Leviciach diaľkové pomaturitné štúdium v odbore vychovávateľstvo, ktoré ukončila maturitnou skúškou. V rokoch 2010 - 2015 vyštudovala Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave v odbore sociálna práca, ktorú ukončila štátnou záverečnou skúškou v druhom stupni. V rokoch 2020 - 2022 absolvovala pomaturitné štúdium na Súkromnej strednej odbornej škole pedagogickej v Topoľčanoch v študijnom odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, ktoré ukončila maturitnou skúškou. Pracovala ako vychovávateľka 23 rokov, ale v tom čase asi neexistovalo adaptačné vzdelávanie, tak neviem, či je pri nástupe ako učiteľka materskej školy nutné aby absolvovala adaptačné vzdelávanie, ale myslím, že asi nie keďže pracovala ako samostatný pedagogický zamestnanec. Čo sa týka zaradenia neviem či myslím správne, že zaradiť do 6. platovej triedy ako kvalifikovanú na úrovni stredného odborného vzdelania s iným ako požadovaným VŠ vzdelaním. A ak by chcela zaradiť do 7. platovej triedy, tak by musela absolvovať rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky?
Ďakujem a prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľky materskej školy

Dobrý deň,
adaptačné vzdelávanie už neriešte. Čo sa týka zaradenia, uvažujete správne, 6. platová trieda. Do 7. platovej triedy po absolvovaní doplňujúceho pedagogického štúdia a rozširujúceho štúdia.

sillovanita@gma...
Zaradenie učiteľky materskej školy

Máme to isté zaradenie. Po absolvovaní adaptačného bude v 6.platovej triede. Moja otázka je: je správne po adaptačnom uviesť do oznámenia ako učiteľ materskej školy samostatný? Ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľky materskej školy

Dobrý de,
ak predpokladáte, že budem hľadať, ktorú otázku a ktoré vzdelanie máte na mysli, tak predpokladáte nesprávne.

M. Rákovská
Zaradenie do PT

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o odbornú radu. Do ktorej PT máme zaradiť učiteľa ZUŠ, ktorý vyštudoval II. st. VŠ hudobnej vedy v roku 1986 a bol prijatý v tom čase ako absolútne kvalifikovaný do ZUŠ. Učí na ZUŠ 40 rokov a odmieta si urobiť DPŠ. Ponechať ho v 7 PT, lebo je kvalifikovaný ale nemá pedagogickú spôsobilosť (ale 40 ročnú odbornú prax )? Ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie do PT

Dobrý deň,
bohužiaľ, neviem kvalifikovane odpovedať, skúste sa spýtať na ministerstve školstva. Možno má nejakú výnimku, ak učí 40 rokov, lebo pred účinnosťou zákona č. 317/2009 Z. z. a vyhlášky MŠ SR č. 437/2009 Z. z. sa u učiteľov ZUŠ takmer žiadne vzdelanie nevyžadovalo, trochu to nadnesiem, stačil talent. Nepracovala som v tejto sfére, nemám žiadne usmernenie. Je dlhodobo v 7. platovej triede a teraz ste to prehodnocovali ?

M. Rákovská
Zaradenie do PT

Ďakujem veľmi za Vaše odborné stanovisko. Učiteľ bol zaradený v 6 PT s osobným príplatkom, ktorý vyrovnával rozdiel so 7 PT. Nové vedenie zaradilo učiteľa do 7 PT ako vyštudovaného hudobnú vedu - kvalifikovaného, prijatého v roku 1986 ako kvalifikovaného - pracovná zmluva + dekrét ( na túto skutočnosť sa odvoláva aj pán učiteľ ) a pedagogickú spôsobilosť chcú obhájiť 40 ročnou praxou. Nové zákony a vyhlášky platia len pre novoprijatých učiteľov alebo máme zaradenie prehodnotiť aj u dlhodobých, starších zamestnancov a prehodnotiť podľa súčasných zákonov ich zaradenie? Ďakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie do PT

Dobrý deň,
pri novom zákone, prípadne po novelizácii existujúceho zákona býva v prechodných ustanoveniach formulácia o zachovaní výnimky. Zvyčajne sa vzdelanie neprehodnocuje. Neviem, či by to obstálo po 40 rokoch, pravdepodobne nie. V zákone č. 138/2019 Z. z. je to § 87. Pedagogické vzdelanie sa neobhajuje pedagogickou praxou.

ann143
zaradenie do PT - učiteľka v MŠ

Dobrý deň,

chcela by som Vás poprosiť o radu pri zaraďovaní novej učiteľky v MŠ - ukončená Stredná priemyselná škola, následne ukončené bakalárske štúdium v odbore učiteľstvo a pedagogické vedy - predškolská a elementárna pedagogika (rok 2022), potom v roku 2024 ukončené učiteľstvo a pedagogické vedy - učiteľstvo pre primárne vzdelávanie zaraďujem ju do 6. PT ako začínajúceho PZ a následne po ukončení adaptačného vzdelávania do 7. PT?
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď