7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Oháleková
Zaradenie zamestnanca

Dobrý deň p. Pavliková, potrebovali by sme pomôcť so zaradením.
Učiteľka má ukončené vzdelanie: učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov: psychológia - výtvarná výchova -ukončené 29.05.2000. Spĺňa kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti odborného zamestnanca v kategórií školský psychológ? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie zamestnanca

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre školského psychológa sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 11. Váš školský psychológ musí absolvovať rozširujúce štúdium ako je to uvedené 2. bode.

GabiKa14
zaradenie učiteľky enviromentalistiky

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť, o overenie, či si správne myslím, ako zaradiť nasledovnú pani učiteľku. Bude učiť 6 hodín týždenne enviromentalistiku. Má ukončené nasledovné vzdelanie:
- gymnázium,
- DPŠ na pedagogickej faktulte v BB zamerané na vychovávateľstvo v domovoch mládeže.
Momentálne v našej škole pôsobí ako vychovávateľka v školskom klube, kde má 100% uväzok.
Tento školský rok, ale potrebujeme niekoho, aby učil enviromentalistiku a vedenie sa rozhodlo, že to bude táto pani vychovávateľka a ona s tým súhlasila.
Myslím si správne, že bude zaradená v 4PT?
Prosím vás a môžem jej vyplácať príplatok za profesijný rozvoj, ktorý má priznaný podľa starého zákona (kreditový príplatok)?
Ďakujem

Maria Pavlikova
zaradenie učiteľky enviromentalistiky

Dobrý deň,
vedenie školy rozhodlo, že predmet environmentalistika bude učiť vychovávateľka. Nezobralo na vedomie § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z., a to, že najnižším požadovaným stupňom vzdelania pre učiteľa základnej školy a strednej školy je najmenej vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Učiteľku nemôže vykonávať v žiadnom prípade. Ako Vás napadlo zaradenie do 4. platovej triedy ? Najnižšie zaradenie učiteľa základnej školy je do 6. platovej triedy. Vy nepoznáte známu tabuľku, ktorá platí už veľa rokov ? Tu je aktualizovaná https://www.minedu.sk/data/att/17a/27225.6f9278.pdf Ak ste jej vyplácali kreditový príplatok a od 1. 9. 2019 príplatok za profesijný rozvoj podľa 32g zákona č. 553/2003 Z. z., tak môžete v jeho vyplácaní pokračovať.

GabiKa14
zaradenie učiteľky enviromentalistiky

Zaradenie do 4.PT mi napadlo práve podľa tej známej tabuľky, ale držala som sa tej vrchnej časti, kde je učiteľka MŠ, pretože, áno v tej časti čo sa týka ZŠ také zaradenie nemám. Uvedená zamestnankyňa tú envirometalistiku učiť bude, pretože nikoho iného nemáme. Ja o tom nerozhodujem odo mňa sa len očakáva, že ju zaradím a preto som tu hľadala radu a pomoc ako to urobiť.

Obec Stará Halič
Zaradenie pedagogického asistenta

Dobrý deň, p. Pavlíková chcem sa opýtať, prijímame pedagogického asistenta do MŠ zamestnanec má ukončené VŠ vzdelanie 2. stupňa odbor učiteľstvo všeobecnozdelávacích predmetov, v školstve pracovala zatiaľ len ako pedagogický asistent na ZŠ, ale cez nejaký projekt cez ÚPSVR, skôr to bola ako dobrovoľnícka práca zatiaľ mi nevedela dať ani zápočtový list, ale som písala do tej ZŠ, tak dúfam že ho pošlú. Čiže pedagogickú prax má len z tejto pozícii. Viem že teraz ju musíme zaradiť aj na adaptačné vzdelávanie, ktoré predtým neabsolvovala v tej ZŠ. Predtým pracovala úplne v iných odvetviach. Ako jej môžem priznať dĺžku praxe. Ďakujem vopred za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie pedagogického asistenta

Dobrý deň,
je dôležité zistiť v akom zaradení pracovala. Adaptačné vzdelávanie ste jej povinný zabezpečiť. Prax započítate podľa vlastného uváženia podľa jej využitia v terajšom zaradení.