3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Martina1975
Adaptačné vzdelávanie

Dobrý deň,
prosím o odpoveď, či môže školský špeciálny pedagóg vykonávať funkciu uvádzajúceho učiteľa.
Pracoval aj ako učiteľ, má viac ako 20 ročnú prax. Vzdelanie ma učiteľ všeobecno vzdel predmetov, ešte v roku 2007 mu bola uznaná ako učiteľovi náhrada 1. kvalifikačnej skúšky za rozširujúce štúdium špec. ped. Do pracovného pomeru v našej organizácii nastúpil od 1.9.24.
Dakujem

Maria Pavlikova
Adaptačné vzdelávanie

Dobrý deň,
v súlade s § 31 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. uvádzajúcim pedagogickým zamestnancom začínajúceho pedagogického zamestnanca môže byť pedagogický zamestnanec zaradený do rovnakej kategórie pedagogického zamestnanca. Uvádzajúcim pedagogickým zamestnancov školského špeciálneho pedagóga nemôže byť učiteľ.

KatarinaBlichova
Specializacne vzdelavanie

Do eú deň, chcem sa informovať o specializacnom vzdelávaní Triedny učiteľ. Dostali sme v práci informáciu, že učiteľ, ktorý vykonáva tuto pozíciu a nemá ešte 10 rokov praxe, musí absolvovať toto vzdelavanie. Do týchto rokov sa započítavajú aj zarátané roky materskej dovolenky, alebo iba čiste pedagogická prax? A ak je to potrebné, tak je nejaký termín, do kedy je potrebné vzdelávanie ukončiť? A ešte ...ak nemám momentálne 10 rokov praxe a som triedny učiteľ je možné, že príplatok za triedneho učiteľa nedostanem pokiaľ si neurobím specializacne vzdelavanie? Dakujem